Salariat al unei instituții de stat, depistat cu tuberculoză. DSP Olt, măsuri

Adisa Codruț |
Data publicării:
Bacteria mycobacterium tuberculosis, tuberculoza. sursa: niaid.nih.gov
Bacteria mycobacterium tuberculosis, tuberculoza. sursa: niaid.nih.gov

DSP Olt a depistat un salariat al unei instituții de stat - o femeie - cu tuberculoză. Pacienta este internată la București, colegii și ceilalți contacți direcți ai ei vor fi examinați.

Un salariat al unei instituții publice din județul Olt a fost depistat cu tuberculoză și în prezent este internat la un spital de profil din București, iar la instituția angajatoare va avea loc dezinfecție, a anunțat joi, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt.

Pentru limitarea răspândirii infecției, contacții direcți ai persoane bolnave vor fi examinați de către un medic specialist, se mai precizează în informare.

Persoana bolnavă, o femeie, este în prezent internată într-o clinică de profil din București, aceeași care a stabilit și faptul că este vorba de un caz de tuberculoză.

DSP Olt a precizat că pentru limitarea răspândirii infecției, instituția la care este angajată persoana depistată cu tuberculoză va face dezinfecție cu o firmă autorizată, notează Agerpres.

Totodată, persoanele care au intrat în contact direct cu femeia depistată cu tuberculoză vor efectua investigații medicale.

Acesta este al doilea caz de tuberculoză depistat în județul Olt în săptămâna în curs, după ce luni analizele au indicat că o elevă de 18 ani de la un liceu din municipiul Slatina are tuberculoză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel