Sângerări nazale. De ce sunt mai frecvente iarna

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Sângerările nazale sunt mai frecvente iarna
Sângerările nazale sunt mai frecvente iarna

Sângerările nazale apar deseori iarna. Medicii au o explicație pentru asta, însă atunci când sângerările nazale sunt frecvente, ei au alte recomandări.

Sângerările nazale pot fisupărătoare. Deși apar rareori, se pare că în timpul iernii sunt mai frecvente.  Specialiștii de la Harvard Medical School explică asta prin faptul că aerul încălzit din interior poate să usuce fosele nazale și facă vasele mici de sânge din interiorul lor mai fragile. Sângerările nazale apar atunci când aceste vase minuscule se rup.

Uneori, sângerarea se întâmplă în spatele nasului, numită sângerare posterioară. Sau se poate dezvolta în partea din față a nasului - o sângerare anterioară.

Declanșate de factori comuni

În general, sângerările nazale sunt destul de frecvente și tind să fie și mai frecvente la adulți cu vârsta cuprinsă între 50 și 80 de ani. În unele cazuri, sângerările nazale se pot repeta, de obicei datorită unor declanșatori comuni, care pot include orice, de la alergii și infecții până la iritații ale nasului.

„Unele medicamente, în special medicamentele anticoagulantele, pot, de asemenea, să crească riscul apariției sângerărilor nazale. Dacă întâmpinați sângerări nazale frecvente, ar fi bine să discutați cu medicul dumneavoastră”, recomandă  Hope Ricciotti și Toni Golen, Redactori-șefi, Harvard Women's Health Watch.

 

Articolul integral poate fi găsit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel