Sângerări nazale. De ce sunt mai frecvente iarna

Adisa Codruț / 14 Martie 2019 / 15:18
Sângerările nazale sunt mai frecvente iarna
Sângerările nazale sunt mai frecvente iarna

Sângerările nazale apar deseori iarna. Medicii au o explicație pentru asta, însă atunci când sângerările nazale sunt frecvente, ei au alte recomandări.

Sângerările nazale pot fisupărătoare. Deși apar rareori, se pare că în timpul iernii sunt mai frecvente.  Specialiștii de la Harvard Medical School explică asta prin faptul că aerul încălzit din interior poate să usuce fosele nazale și facă vasele mici de sânge din interiorul lor mai fragile. Sângerările nazale apar atunci când aceste vase minuscule se rup.

Uneori, sângerarea se întâmplă în spatele nasului, numită sângerare posterioară. Sau se poate dezvolta în partea din față a nasului - o sângerare anterioară.

Declanșate de factori comuni

În general, sângerările nazale sunt destul de frecvente și tind să fie și mai frecvente la adulți cu vârsta cuprinsă între 50 și 80 de ani. În unele cazuri, sângerările nazale se pot repeta, de obicei datorită unor declanșatori comuni, care pot include orice, de la alergii și infecții până la iritații ale nasului.

„Unele medicamente, în special medicamentele anticoagulantele, pot, de asemenea, să crească riscul apariției sângerărilor nazale. Dacă întâmpinați sângerări nazale frecvente, ar fi bine să discutați cu medicul dumneavoastră”, recomandă  Hope Ricciotti și Toni Golen, Redactori-șefi, Harvard Women's Health Watch.

 

Articolul integral poate fi găsit AICI.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy