Sarcomul de țesut moale: de ce apare boala care afectează mușchii sau osul

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Sarcomul
Sarcomul

Sarcomul este o formă de cancer care se dezvoltă în țesutul moale, spre deosebire de majoritatea formelor de cancer, care se formează în glande.

Un sarcom este un cancer care se dezvoltă din anumite țesuturi, cum ar fi mușchiul sau osul. În schimb, majoritatea cancerelor se dezvoltă din organe care conțin glande, cum ar fi sânul, colonul, prostata și plămânul, printre altele.

Există două tipuri de sarcom: osteosarcom, care se dezvoltă din os și sarcomul țesuturilor moi. Sarcomul țesuturilor moi poate apărea din mușchi, grăsimi, nervi, cartilaj sau vasele de sânge.

Tumorile canceroase se pot dezvolta atunci când celulele anormale din aceste țesuturi se înmulțesc și cresc fără control. Oamenii de știință nu înțeleg încă pe deplin de ce aceste celule devin anormale. Cu toate acestea, se crede că majoritatea cancerelor se dezvoltă din cauza modificărilor genetice (mutații).

Tumora se numește pe baza tipului de țesut cu care seamănă. De exemplu, un sarcom de țesut moale care arată ca grăsime se numește liposarcom; o tumoră care arată ca țesut fibros se numește fibrosarcom. Dacă un sarcom de țesut moale seamănă cu mai mult de un tip de țesut, numele său va reflecta aspectul său complex. De exemplu, un neurofibrosarcom se dezvoltă în țesutul fibros care înconjoară un nerv. Un sarcom de țesut moale care nu arată ca un țesut normal este nediferențiat sau neclasificat.

Mai mult de jumătate din sarcoamele țesuturilor moi se dezvoltă în brațe și picioare. Aproximativ o treime se dezvoltă pe trunchi. Puține se dezvoltă în cap și gât.

Cele mai multe sarcoame ale țesuturilor moi apar la adulți cu vârsta peste 55 de ani, dar aproximativ o cincime din aceste tumori apar la copii. La aceștia, sarcoamele țesuturilor moi sunt de două ori mai frecvente la albi decât la afro-americani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel