Sărutul, secretul pentru o viață lungă. Bărbații care își sărută soțiile dimineața trăiesc cu CINCI ani mai mult

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Sarutul - Foto: Freepick @ansiia
Sarutul - Foto: Freepick @ansiia

Sărutul poate fi un remediu pentru a vă prelungi viața cu câțiva ani. Care sunt beneficiile pe care le aduce pentru sănătate.

Sărutul a fost întotdeauna un mod ușor, romantic și frumos de a exprima sentimentele de dragoste și afecțiune.

Un studiu realizat de un grup de medici și psihologi germani arată că, pentru a avea un trai fericit, de succes și sănătos, sărută-ți partenerul de viață înainte de a merge la muncă în fiecare zi.

Dr. Arthur Sazbo co-autor al studiului a constatat că cei care își sărută soția în fiecare dimineață, pot ține anumite boli la distanță. Bărbații care își sărută soțiile dimineața trăiesc cu cinci ani mai mult decât cei care nu o fac, arată Psychology Today.

Sărutul scade riscul de accidente

În drum spre serviciu, șansele de accidente sunt, de asemenea, mai mici și câștigă cu 20% până la 30% mai mult lunar și trăiesc cu aproximativ cinci ani mai mult decât cei care nici măcar nu-și dau unul altuia un mic sărut pe obraz.

Motivul pentru aceasta, așa cum a spus dr. Sazbo, este că persoanele care îți încep ziua cu o atitudine pozitivă au mai multă încredere.

Soții care și-au sărutat în fiecare dimineață soțiile au câștigat cu 20% până la 35% mai mulți bani și au fost mai puțin timp bolnav decât colegii lor care au plecat la serviciu fără sărut de la revedere. În același studiu, o eșantionare a primilor 110 manageri industriali din Germania arată că cei 87% care au plecat de acasă după ce și-au sărutat soțiile au văzut o creștere a salariilor și și-au menținut funcțiile de conducere. Același raport de cercetare a arătat că a bărbații care nu și-au sărutat soția înainte de a pleca la serviciu au fost expuși accidentelor rutiere.

"Soții care pleacă de acasă dimineața fără să-și sărute soțiile o fac fie pentru că cei doi sunt certați. Astfel, soțul începe ziua cu o atitudine negativă. El tinde să fie trist și deprimat. El este dezinteresat de muncă și activitățile sale. În timp ce foarte mulți bărbați își manifestă indiferența față de soțiile lor, aproape toți se înșeală.

Chiar dacă un bărbat a încetat să-și mai iubească soția, el este în continuare influențat de atitudinea ei față de el. Cercetările noastre demonstrează acest lucru și în mod concludent acest lucru. Un soț care își sărută soția în fiecare dimineață înainte de a merge la birou începe ziua cu o atitudine pozitivă. Sentimentul său de armonie se reflectă atât fiziologic, cât și mental", arată studiul cercetătorilor germane.

Psihologii care au analizat datele nu cred că doar sărutul este cel care reprezintă un rezultat atât de semnificativ între cele două grupuri. Este vorba și de atitudinea pozitivă care este puternic asociată cu un stil de viață sănătos. Este destul de clar din studiu că legătura puternică care vine din sărutul regulat promovează nu numai bunăstarea emoțională, ci și sănătatea fizică.

Sărutul eliberează hormonii fericirii

În timpul actului de sărutare senzațiile merg direct la sistemul limbic care este partea creierului asociată cu iubirea, pasiunea și pofta. Pe măsură ce impulsurile neuronale călătoresc de la buze, limbă, mușchii faciali și piele, un cocktail de dragoste este produs în organism.Cocktailul dragoste este compus din neurotransmitatori si hormoni, inclusiv dopamina, oxitocina, serotonina, adrenalina, și endorfine.

Sărutul este o formă de comunicare care poate transcende cuvintele și poate transmite un sentiment de apreciere, încredere, sprijin, atașament, siguranță și chiar adorație.

Și când vine vorba de sărut, mai mult este cu siguranță mai bine. Sărutul poate restabili nu numai bunăstarea emoțională și sănătatea fizică, ci și longevitatea.

Hormonii fericirii. Cum ne influențează emoțiile

Hormonii fericirii sunt studiați de medicii endocrinologi. Cercetările arată care este rolul rolul determinant al hormonilor în funcționarea noastră optimă, de la a dormi bine până la sentimentele pe care femeile le trăiesc în timpul sarcinii. Starea de bine este influențată de hormonii pe care creierul îl eliberează.

Dopamina controlează emoțiile

Dopamina este un neurotransmitățor și are un rol important pentru emoțiile și sentimentele pozitive. Această substanță chimică mobilizează, oferă energie și ajută la menținerea concentrării. Cercetătorii consideră totodată că dopamina ar sta la baza unui comportament exuberant.

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel