Șase semne de alarmă ale unui tip de cancer care se răspândește rapid. Durerea abdominală și constipația, simptomele clasice

Monika Baciu |
Data publicării:
sase semne de alarma ale unui tip de cancer care se raspandeste rapid - FOTO: Freepik@vecstock
sase semne de alarma ale unui tip de cancer care se raspandeste rapid - FOTO: Freepik@vecstock

Sase semne de alarmă ale unui tip de cancer care se răspândește rapid. În stadiile sale incipiente, acest cancer nu prezintă adesea simptome, ceea ce înseamnă că poate fi ratat. Este mai frecvent în cazul femeilor.

Sase semne de alarmă ale unui tip de cancer care se răspândește rapid. Cancerul duodenal este un cancer puțin cunoscut care începe în duoden.

Aceasta este o secțiune a intestinului subțire în formă de potcoavă care primește alimentele de la stomac în timpul procesului de digestie.

Cum funcționează duodenul

Duodenul folosește substanțe chimice și enzime pentru a descompune alimentele și direcționează vitaminele și substanțele nutritive în jurul corpului.

Alimentele sunt apoi trecute în următoarea secțiune a intestinului subțire. Deoarece duodenul conține o varietate de celule diferite, există diferite tipuri de cancer care se pot dezvolta acolo, cum ar fi adenocarcinomul, tumorile carcinoide, limfomul și sarcomul.

Vezi și: Băutura care previne demența. Când, cum și ce cantitate se poate consuma. Oferă un înveliș protector creierului

Cancerul duodenal, simptome

Indiferent de acest lucru, simptomele cancerului duodenal afectează adesea sistemul digestiv. Cu toate acestea, în stadiile sale incipiente, adesea nu prezintă niciun simptom.

”Cancerul duodenal este o masă de celule neregulate, cu creștere rapidă (tumoră) în prima porțiune a intestinului subțire. Această tumoare poate împiedica intestinul să digere corect alimentele și să blocheze trecerea alimentelor prin intestine. În stadiile incipiente, este posibil să nu aveți niciun simptom de cancer duodenal.

Dacă tumora intestinală crește, este posibil să aveți simptome care să vă afecteze sistemul digestiv, cum ar fi greața, constipația sau crampele abdominale”, potrivit Cleveland Clinic.

Potrivit clinicii, există șase simptome care ar putea semnala boala.

Acestea sunt:

- Dureri abdominale

- Reflux de acid

- Sânge în scaun

- Constipație

- Greață sau vărsături

- Pierdere în greutate inexplicabilă.

Dacă aveți simptome inexplicabile, ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră de familie.

”În general, perspectivele cancerului sunt mai bune atunci când îl depistați în stadii incipiente. Poate fi mai greu de tratat dacă este pus diagnosticul de cancer duodenal în stadii ulterioare”, precizează clinica.

Vezi și: Aloe vera, posibil cancerigenă. Ce anume o face nesănătoasă

Cancerul duodenal, rar

WebMD, care descrie cancerul ca fiind ”rar” și ”cu răspândire rapidă”, a avertizat, de asemenea, cu privire la alte simptome care pot apărea în cazul în care boala progresează.

Acestea sunt:

- Anemie - se poate întâmpla dacă o tumoare începe să sângereze în intestin

- Obstrucție gastrointestinală - acest lucru se întâmplă atunci când o tumoare devine atât de mare încât blochează orice lucru care trece prin intestin

- Icter - atunci când o tumoare în duoden blochează canalul biliar, un pigment biliar numit bilirubină se poate acumula și poate face ca pielea și albul ochilor să se îngălbenească, potrivit Express.

Vezi și: De ce să bei 2L de apă în fiecare zi. Ce boli poate preveni consumul de apă

Ce este cancerul duodenal

Cancerul duodenal este o masă de celule neregulate, cu creștere rapidă (tumoare) în prima porțiune a intestinului subțire. Această tumoare poate împiedica intestinul să digere corect alimentele și să blocheze trecerea alimentelor prin intestine. În stadii incipiente, este posibil să nu aveți niciun simptom de cancer duodenal.

Dacă tumora intestinală crește, este posibil să aveți simptome care vă afectează sistemul digestiv, cum ar fi greață, constipație sau crampe abdominale.

Vezi și: Cum tratezi arsurile solare. Care este cel mai important pas pe care trebuie să îl faci pentru a le evita

Care sunt tipurile de cancer duodenal

Duodenul dumneavoastră conține o varietate de tipuri de celule, astfel încât există o varietate de tipuri de cancer care ar putea începe acolo. Cele patru tipuri principale de cancer duodenal sunt:

Adenocarcinomul afectează celulele care produc substanțele chimice, enzimele și alte fluide care descompun alimentele.

Tumorile carcinoide sunt tumori cu creștere lentă care încep adesea în tractul gastrointestinal (GI) și se răspândesc în tot corpul.

Limfomul începe în celulele sistemului imunitar care luptă împotriva infecțiilor.

Sarcomul începe în oase sau în țesuturile moi, cum ar fi mușchii sau vasele de sânge. Cel mai frecvent tip de sarcom GI este o tumoare stromală gastrointestinală.

Vezi și: Fructul care are mai mult calciu decât laptele. Are proprietăți anticancerigene, elimină constipația și îmbunătățește tensiunea

Cancerul duodenal, factori de risc

Experții nu știu exact de ce unii oameni fac cancer duodenal. Dar unii factori pot crește riscul, inclusiv:

Vârsta: Cele mai multe cancere duodenale se întâlnesc la persoanele cu vârste cuprinse între 60 și 80 de ani.

Condiții de sănătate: Anumite afecțiuni intestinale, cum ar fi boala celiacă sau boala Crohn, vă pot crește riscul.

Obiceiuri de sănătate: Fumatul, consumul de alcool și o dietă bogată în sare vă pot crește riscul de cancer duodenal.

Boli moștenite: Anumite afecțiuni genetice vă cresc riscul de cancer duodenal, inclusiv polipoza adenomatoasă familială (FAP), sindromul Lynch și fibroza chistică.

Sexul: Femeile sunt mai predispuse la a dezvolta cancer duodenal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel