Aloe vera, posibil cancerigenă. Ce anume o face nesănătoasă

Monika Baciu |
Data publicării:
aloe vera - FOTO: Freepik
aloe vera - FOTO: Freepik

Aloe vera a fost declarată posibil cancerigenă. Care este partea plantei care conține un compus nociv.

Aloe vera a fost declarată ”posibil” cancerigenă. Extractul din frunze întregi de aloe vera este clasificat ca fiind o ”posibilă substanță cancerigenă” pentru oameni de către Agenția Internațională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului.

Chiar luna aceasta, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a dezvăluit că un ingredient comun care se găsește în multe băuturi dietetice ar putea fi ”posibil” cancerigen, ceea ce înseamnă că ar putea cauza cancer.

Secția de cercetare a cancerului din cadrul organismului de sănătate a decis că aspartamul, utilizat ca îndulcitor, ar putea fi periculos pentru oameni. Dar acesta nu este singurul produs popular catalogat ca atare.

Extractul de frunze întregi din planta aloe vera este, de asemenea, listat de Agenția Internațională pentru Cercetare a Cancerului și de OMS ca fiind din clasa 2B - aceeași categorie ca și aspartamul, potrivit Express.

Vezi și: Ce înseamnă dacă te trezești plângând sau dacă plângi în vis. Semnul dur pe care ți-l dă corpul

Care parte a plantei este posibil cancerigenă

”Agenția Internațională pentru Cercetare a Cancerului a clasificat extractul din frunze întregi de aloe vera în clasa 2B. Asta înseamnă că este o posibilă substanță cancerigenă (cancerigenă) pentru oameni”, potrivit Cancer Research UK.

Aloe vera se găsește într-o serie de produse diferite, inclusiv în creme hidratante, geluri și băuturi. Așadar, cât de sigură este utilizarea acestora.

Phillippa Quigley, un antrenor de sănătate și wellness care a studiat la Colegiul de Medicină Naturopată (CNM) și redactor principal pentru Soma Analytics, a explicat 

”Aloe vera, această plantă spinoasă, a fost tovarășul nostru de sănătate timp de secole. Vechii egipteni, greci, romani - numiți-i pe toți, cu toții au iubit-o pentru proprietățile sale vindecătoare.

Interesant este faptul că nu este doar un îndrăgit al trecutului, ci și un superstar în timpurile moderne, arătându-se promițătoare în ceea ce privește sănătatea digestivă, sănătatea imunitară și sindromul metabolic.

O veți găsi unsă în loțiunile noastre, învârtită în băuturile noastre”, a spus Phillippa Quigley.

Vezi și: Stresul și sănătatea pielii: Legătura dintre nivelul de stres și apariția acneei sau a altor probleme cutanate

Știința din spatele plantei de aloe vera

Extractul din frunze întregi este tot ceea ce conține frunza de aloe, ceea ce înseamnă că include și aloină, un compus care a fost asociat cu unele probleme de sănătate, a declarat  Quigley.

”Unele studii indică faptul că aloina poate fi problematică dacă este ingerată în cantități mari, ceea ce a stârnit îngrijorări cu privire la carcinogenitate.Dar - și acest lucru este crucial - majoritatea produselor de aloe vera disponibile în comerț au aloina eliminată. 

De fapt, Consiliul Internațional pentru Știința Aloe (IASC) se asigură că produsele de aloe vera certificate își mențin nivelul de aloină sub un anumit prag. Este vorba despre calitate și siguranță, până la urmă.

Și, după cum v-ați putea aștepta, etichetele produselor sunt cei mai buni prieteni aici - verificați întotdeauna dacă cumpărați ceva făcut din frunza întreagă sau doar din gelul din interiorul frunzei.

Acestea fiind spuse, istoricul aloe vera a fost destul de curat. Abia dacă au fost raportate probleme de siguranță legate de utilizarea sa - topică sau prin ingestie”, a mai spus Quigley.

Vezi și: Terapia cu animale: Ce este, cum funcționează și ce boli tratează

Aloe vera, interacțiuni cu tratamentele anti-cancer

Planta aloe face parte din familia crinilor. Este o plantă de uz casnic comună în multe țări. Aceasta are frunze cărnoase asemănătoare cu cele ale unui cactus. Acestea conțin un gel subțire și transparent pe care oamenii îl folosesc adesea pentru a calma problemele minore ale pielii, cum ar fi:

- arsuri solare

- tăieturi

- arsuri superficiale

Gelul de aloe vera are proprietăți de înmuiere. Multe produse pentru piele și de înfrumusețare, cum ar fi produsele de curățare, produsele hidratante și săpunurile, conțin aloe vera. De asemenea, gelul poate fi transformat în suc pentru a fi băut.

Un extract luat din interiorul căptușelii exterioare a frunzelor se numește latex de aloe. Când este uscat, acesta formează granule maronii. Acestea conțin o substanță care poate ajuta la tratarea constipației.

De ce o folosesc persoanele bolnave de cancer

Nu există nicio dovadă științifică care să demonstreze că aloe poate trata vreun cancer. Aloe poate provoca efecte secundare severe atunci când este folosită ca tratament împotriva cancerului, potrivit Cancer Research UK.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel