Schimbările în dietă prelungesc durata de viață. STUDIU norvegian

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:

Alimentele pe care le consumăm ne pot prelungi sau nu viața cu circa 10 ani, susține un studiu.

Anumite schimbări în dietă pot prelungi speranța de viață. Mai precis, o dietă bogată în leguminoase și cereale integrale poate adăuga până la un deceniu la viața unei persoane dacă începe să consume aceste alimente devreme. Studiul vine cu un calculator online gratuit, interactiv pe care oamenii îl pot folosi pentru a explora beneficiile speranței de viață care pot fi obținute prin consumul de alimente specifice. Dispozitivul ia în calcul vârsta unei persoane și proporția diferitelor grupuri de alimente pe care le consumă.

Autorul principal al studiului, Lars Thore Fadnes de la Universitatea din Bergen din Norvegia, susține că studiile de până acum ”au arătat beneficii pentru sănătate asociate cu grupuri alimentare separate sau modele de dietă specifice, dar au oferit informații limitate asupra impactului asupra sănătății al altor modificări ale dietei”.

Cercetarea norvegienilor susține că schimbările în dietă făcute la 20 de ani ar putea crește speranța de viață cu aproximativ 10,7 ani pentru femei și 13 ani pentru bărbați. Autorii norvegieni notează în studiu: ”Trecerea de la o dietă tipică la o dietă optimizată la vârsta de 60 de ani ar crește (n. r. speranța de viață) cu 8,0 (…) ani pentru femei și 8,8 (…) ani pentru bărbați, iar persoanele de 80 de ani ar câștiga 3,4 ani”.

Lars Thore Fadnes recomandă consumul mai multor leguminoase, cereale integrale și nuci și consumul mai puțin de carne roșie și carne procesată deoarece toate acestea enumerate ”au fost estimate a fi cele mai eficiente modalități de a crește speranța de viață pentru persoanele cu o dietă tipică”, arată Medical News Today.

Numerologul Mihai Voropchievici a explicat care lucrurile care ne pot face să avem o viață lungă. Sunt banale, dar trebuie să le facem zi de zi, toată viața. ”Fiecare are o dorință  de a trăi cât mai mult, dar eu am zis că dacă tot ai o dorință de a trăi cât mai mult, să trăiești și cu folos! Dacă am anticipa ce însemnă, la fiecare prag de vârstă, să zicem perioade de 10 ani, de la 50 la 60 e într-un fel, de la 60 la 70 e alt fel. (...) Dacă consumăm mult mai multe legume, acele legume nepregătite prin foc, îi dăm corpului acea doză de vitamine zilnice, de care are nevoie. Paharul de vin roșu te ajută, este doctoria ta, te ajută ca stimul, te ajută la orice. (...) Gândește pozitiv, indiferent prin câte greutăți ai trece. Optimismul este pilula fericirii și este rețeta unui ten frumos. Oamenii optimiști, toată frumusețea și bogăția lor din interior, o transformă și o pun pe față”, a explicat numerologul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel