Schizofrenie, tratament influențat de simptome negative

Debutul schizofreniei la adulții tineri vine la pachet cu un set de simptome deosebit de debilitante care afectează abilitatea unei persoane de a merge la școală, de a începe o carieră și chiar de a trăi independent. O cercetare recentă sugerează un nou mod de-a clasifica simptomele negative în schizofrenie, care pot influența cercetarea și tratamentul în anii următori.

Literatura sugerase până nu demult că simptomele negative ale schizofreniei ar trebui plasate în două categorii. Profesorul de psihologie Daniel Allen de la Universitatea Nevada din Los Angeles (UNLV) și colegii săi sugerează că această opinie este prea simplificată. Pentru a reflecta complexitatea bolii și pentru a se adapta la tratamente mai specifice, Allen sugerează că simptomele trebuie să fie clasificate în cinci categorii. Psihologul spune că este important să înțelegem simptomele schizofreniei, astfel încât să le putem măsura cu exactitate.

"Măsurarea corectă a acestor simptome ne permite să judecăm dacă persoana își îmbunătățește sau înrăutățește starea, iar dacă dezvoltăm medicamente dacă sunt de fapt utile pentru tulburarea pe care o au sau nu", a declarat cercetătorul american.

Măsurarea simptomelor în schizofrenie și în alte tulburări mentale poate fi dificilă deoarece este foarte dependentă de ceea ce oamenii le spun medicilor lor despre simptomele pe care le au. Aceasta diferă de o boală cum ar fi cancerul, unde eficacitatea tratamentelor poate fi măsurată în funcție de dimensiunea unei tumori și dacă aceasta se micșorează.

Studiul pe care Daniel Allen l-a scris împreună cu Gregory P. Strauss - fostul său student și actualul profesor asistent de psihologie la Universitatea din Georgia - evidențiază complexitatea bolii și a simptomelor ei. Oamenii cu schizofrenie vor continua să aibă aceste simptome persistente, negative care interferează cu capacitatea lor de a funcționa, de a trăi independent, de a-și păstra locul de muncă, de a se căsători și de-a avea alte obiective și activități importante de viață.

Potrivit oamenilor de știință, este nevoie de tratamente mai bune pentru pacienții cu schizofrenie, fiind unul din acele domenii în care există interes pentru cercetarea și dezvoltarea de noi medicamente sau intervenții de comportament care pot remedia aceste simptome, astfel încât oamenii să poată să trăiască în mod normal.

Care sunt simptomele negative

Schizofrenia este o tulburare mentală gravă. Majoritatea oamenilor asociază schizofrenia cu simptome neobișnuite sau bizare, incluzând voci sau sau lucruri care nu există, convingeri delirante și gândire și comportament dezorganizat. Dar oamenii de știință se referă la simptome negative și de tipul comportamentelor și abilităților normale pe care persoana le-a pierdut. Aceste simptome duc, de obicei, la afectări funcționale pe termen lung.

Simptomele negative includ incapacitatea de a experimenta plăcerea, incapacitatea de a se motiva, incapacitatea de a socializa, lipsa scăzută sau totală a expresiilor faciale și cantitatea redusă de vorbire.

,,Cred că acest studiu, precum și alte studii ca acesta, ne va ajuta să înțelegem mai bine tipurile de simptome pe care oamenii cu schizofrenie le experimentează și ce fel de tratamente sunt utile în îmbunătățirea acestor simptome”, a afirmat Allen, după cum informează Eurekalert.org.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel