Scorțișoară și rozmarin, remediu eficient împotriva căderii părului

Mătreața
Mătreața

Căderea părului este coșmarul tuturor. Multele fire de păr pe perie sau perna plină de păr reprezintă o situație nefastă, deloc neplăcută, care te poate panica. Din fericire, există atât tratament medical, cât și remedii naturale care tratează căderea excesivă a părului. 

Căderea părului poate avea cauze multiple, cum ar fi stresul, dezechilibrul hormonal, îmbătrânirea sau chiar deficitul de vitamine. Pentru a stimula creșterea și a îmbunătăți aspectul părului uscat și fragil, există remedii și obiceiuri naturale miraculoase. Potrivit lui Myriam Zlotnik, naturist și sofrolog, unele plante și alimente sunt esențiale pentru tratarea căderii părului.

Cum să oprești căderea părului?

-  O dietă bună

Potrivit specialistului, alimentele bogate în omega 3, siliciu, zinc, proteine ​​și fier, acționează împotriva căderii părului. Este recomandat să incluzi în alimentație sardine sau hering, grâu integral, linte, broccoli crud sau aburit și ouă. În plus, semințele de dovleac, nucile de Brazilia și stridiile sunt bogate în zinc. În ceea ce privește castraveții, mango, legumele verzi, căpșunile și sparanghelul, acestea au un conținut ridicat de siliciu.

-  Uleiuri pentru întărirea firului de păr

Părul trebuie să fie bine hrănit și hidratat pentru a-și recâștiga strălucirea. Este important să-i acorzi atenție folosind uleiuri, în special uleiul de cocos, avocado, ricin, argan etc.. Unturile de mango sau shea sunt, de asemenea, eficiente pentru vârfurile despicate și uscate. Uleiul de ricin este bogat în acid ricinoleic pentru regenerarea rapidă a părului. Uleiul de jojoba hidratează firele de păr. Adăugarea a 1/8 din acest ulei în șampon ar fi benefică pentru scalp. Uleiul de cocos este foarte hrănitor și protejează părul de șampoanele comerciale, care sunt dăunătoare firelor de păr. În ceea ce privește uleiul de avocado, bogat în vitamina A, vitamina B6 și vitamina E, acesta hrănește, repară și îmbunătățește calitatea părului. Trebuie doar să masezi scalpul cu aceste uleiuri înainte de a te spăla pe cap. 

- Tratamente cu rozmarin și scorțișoară

Pe lângă uleiurile nutritive, anumite ierburi și condimente oferă, de asemenea, nutrienți care hrănesc părul în profunzime și ajută la creșterea lui. În topul listei se află rozmarin și scorțișoară. De ce?

Rozmarinul este o plantă care favorizează creșterea părului și, de asemenea, previne apariția prematură a părului alb. Într-un studiu, uleiul de rozmarin s-a dovedit a fi un tratament eficient pentru alopecia androgenică. În plus, rozmarinul poate fi folosit și ca loțiune pentru clătirea părului deteriorat. O altă metodă este să adaugi câteva picături de ulei esențial de rozmarin în șampon și să îți speli părul ca de obicei.

Proprietățile antibacteriene și antiseptice ale scorțișoarei ajută la prevenirea bolilor scalpului care cauzează căderea părului.

Cum se pregătește acest remediu tonic pentru păr?

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

3 căni de apă

2 batoane de scorțișoară

1 legătură de rozmarin proaspăt sau 3 linguri de rozmarin uscat

Într-o cratiță, fierbe apa, apoi adaugă scorțișoara și rozmarinul. Lasă totul să fiarbă la foc mic timp de 10 minute, apoi lasă la infuzat peste noapte. A doua zi, strecoară amestecul și toarnă-l într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizează această loțiune pe scalp. Masează și lasă să acționeze timp de 20 de minute sau peste noapte, dacă este posibil. Spală-ți părul cu un șampon ușor și neutru, fără parabeni și sulfați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel