Secție de la Spitalul Județean Pitești, închisă după ce un medic s-a infectat cu COVID-19

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Secţia de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti va fi închisă după ce un medic a fost confirmat cu COVID-19.

Reprezentanții Prefecturii Argeș anunță că secţia de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti va fi închisă după ce un medic a fost confirmat cu noul coronavirus. Pacienții, transferați în alte spații, iar personalul medical trimis în izolare la domiciliu.

”Conform datelor DSP Argeş, numărul contacţilor direcţi ai medicului (...) infectat cu virusul COVID-19 este de aproximativ 50 de persoane. Printre ele se află şi 23-24 de pacienţi, restul contacţilor fiind cadre medicale. Soţia doctorului depistat pozitiv este şi ea cadru medical, nu prezintă simptome şi a fost izolată la domiciliu de două zile. Ancheta epidemiologică este încă în desfăşurare", se arată în comunicat, citat de Agerpres.

Camarazii cu simptome specifice COVID-19 ai medicului infectat au fost testaţi, iar rezultatele se află în această seară. "Aştept rezultatul testelor asistentelor, dacă acestea sunt pozitive, voi solicita la minister demiterea managementului spitalului", a declarat prefectul de Argeș, Emanuel Soare, potrivit aceluiași comunicat.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti a deschis în acest caz un dosar penal in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel