Secție de radioterapie pentru pacienții cu cancer, la Spitalul Județean de Urgență Deva

Dana Lascu / 28 iun 2019 / 21:07
Spitalul Județean Deva va avea secție de radioterapie
Spitalul Județean Deva va avea secție de radioterapie

O secție de radioterapie pentru pacienții cu cancer va fi construită în curtea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Deva, cu bani de la Consiliul Județean Hunedoara. Ea va fi dotată, ulterior, prin programul Ministerului Sănătății. 

Secția de radioterapie de la Spitalul Județean de Urgență Deva va fi ridicată pe locul unor spații vechi - ateliere, fosta spălătorie, magazie metalică, ce vor fi demolate, au decis, vineri, consilierii județeni din Hunedoara.

„Radioterapia este o metodă terapeutică importantă pentru afecțiunile oncologice. Investiția este importantă pentru că pacienții cu afecțiuni oncologice, la care este nevoie de această metodă terapeutică, trebuie să se deplaseze la alte spitale sau clinici universitare unde ajung să fie tratați și noaptea. În acest an am identificat locația, se va executa proiectul și fundația, urmând ca investiția mare, echipamentul de radioterapie, să ajungă prin Ministerul Sănătății”, a declarat dr. Ioan Demeter, din cadrul SJU Deva, conform Agerpres.

Noul imobil va fi construit va avea demisol și parter, iar în clădire vor fi saloane, cabinet de consultații, sală de radioterapie, simulator, camere tehnice și grupuri sanitare. De asemenea, sunt prevăzute două lifturi, unul fiind dimensionat pentru transportul pe targă al pacienților.

Valoarea estimată investiției este de 7,1 milioane de lei, suma urmând să fie asigurată din bugetul CJ Hunedoara. Echipamentele necesare pentru radioterapie vor ajunge în dotarea SJU Deva printr-un program național derulat de Guvernul României prin Ministerul Sănătății.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy