Secretele longevității. Prof Dumitru Constantin Dulcan: altă condiție este postul

DCMedical Team |
Data publicării:
Mișcarea de slabă intensitate poate reduce îmbătrânirea creierului
Mișcarea de slabă intensitate poate reduce îmbătrânirea creierului

Omul poate trăi 120-150 de ani, susține un studiu din Singapore. Profesorul Dumitru Constantin Dulcan a vorbit, la un post TV, despre un român care a trăit 148 de ani.

Cercetătorii din Singapore susțin că oamenii pot trăi 120-150 de ani. Afirmația lor are la bază un studiu amplu derulat în SUA, Marea Britanie și Rusia. Profesorul Dumitru Constantin Dulcan a vorbit la Antena 3 cum putem avea o viață lungă şi sănătoasă. Acesta a dat exemplu unui român care a trăit 148 de ani.

”Una dintre condiții este dieta hipocalorică, adică o dietă care să nu fie foarte bogată mai ales în grăsimi și dulciuri. Altă condiție este postul. Organele care secretele aceste enzime, cum sunt pancreasul ficatul, bila au nevoie de un repaus, apoi activitatea fizică. Se recomandă ca cel puțin de trei ori pe săptămână să mergem măcar 5 km pe jos, adică într-un mers puțin mai forțat. O altă indicație este gândirea pozitivă, adică să gândești într-o manieră a binelui, să nu insulţi, să nu violentezi. O altă indicație este stresul. Ni se spune că până la 50 de ani trăim din biologie, dar după 50 de ani trăim prin voință", a explicat profesorul Dumitru Constantin Dulcan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel