Otrăvurile pe care le înghit românii. Prof dr Constantin Dulcan, avertisment: Așa apar tumorile

Adisa Codruț |
Data publicării:
Job  FOTO: pexels.com
Job FOTO: pexels.com

Prof dr Dumitru Constantin Dulcan, nerolog și psihiatru, explică românilor ce otrăvuri trebuie să evite pentru a nu face cancer. Tot el a arătat și care e cel mai mare factor de risc care ne îmbolnăvește: 

Prof dr Dumitru Constantin Dulcan spune că stresul este cel mai mare factor de risc, care ne reduce tuturor durata de viață. 

„Ne trezim cu tumori și nu știm de unde au venit. Așa au venit: din ce vorbim, ce gândim, ce simțim și ce facem. (...) Trebuie să te aperi încercând să te detașezi, asta înseamnă autoeducație, să cunoști ceva despre tehnici de apărare de stres și, sigur, să-l eviți. În secolul nostru vorbim de o frecvență din ce în ce mai mare, de o morbiditate crescândă a bolii Alzheimer, deci a pierderii capacității intelectuale. De exemplu: te duci la șeful tău și, dacă știi că o să-ți facă scandal, deja să anticipezi, să încerci să fii cât se poate de indiferent, să-ți pui un baraj. E una dintre tehnicile de apărare. Sigur că nu poți să eviți complet stresul, fiindcă trăim într-o lume în care vrem-nu vrem, avem și stres", a explicat profesorul Constantin Dulcan într-un interviu la Antena3. 

Cele mai periculoase otrăvuri

Profesorul a vorbit și despre cele mai periculoase otrăvuri de care românii sunt dependenți. „Sarea multă, zahărul alb și făina albă. Nimeni nu vrea să mănânce pâine integrală. De ce mâncăm pâine albă, care este secată de toți nutrienții din ea? Pâinea integrală este cea sănătoasă organismului nostru. Fumatul face, de asemenea, foarte rău, aditivii alimentari care se pun pentru conservare, coloranții, toate aceste lucruri ar trebui să fie evitate”, a conchis renumitul neurolog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel