Șeful SAJ Timiș, dr Iancu Leonida: sperăm să scădem trendul infectărilor COVID pentru că altfel vom trăi momente de groază

DCMedical Team |
Data publicării:
Pacienții COVID-19 sunt duși la spital cu ambulanța. Foto: Pixabay
Pacienții COVID-19 sunt duși la spital cu ambulanța. Foto: Pixabay

Șeful Serviciului Județean de Ambulanță Timiș, medicul Iancu Leonida, a afirmat miercuri, 24 martie, că numărul solicitărilor pacienților s-au dublat în ultima lună, iar 70% din activitatea serviciului înseamnă cazuri COVID. 

Coordonatorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Timiş, dr. Iancu Leonida, a afirmat, miercuri, 24 martie, că în ultima lună numărul solicitărilor pacienţilor s-a dublat, 70% din activitatea serviciului concentrându-se pe cazurile COVID.

Întrucât Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU) sunt deja pline, SAJ a fost nevoită, în ultimele zile, să achiziţioneze tuburi de oxigen pe care să le monteze în autosanitare pentru pacienţii cu insuficienţă respiratorie acută, care ar putea fi obligaţi să rămână aici ore în şir, până se eliberează un loc într-un spital.

"Zilele trecute am achiziţionat în plus tuburi de oxigen pentru a le putea transporta în ambulanţe, în cazul în care vor rămâne ore în şir cu pacienţii în autosanitare. Au fost câteva ore pe muchie de cuţit, putem spune că ne-a trecut glonţul pe lângă ureche şi nu am vrea să se mai întâmple aşa ceva. Sperăm să reuşim să scădem trendul (infectărilor cu SARS-CoV-2 - n.r.), pentru că altfel vom trăi momente de groază, nu cine să trăiască şi cine să moară, ci cine să mai ajungă la spital şi cine nu", a spus Iancu Leonida, după şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş în care s-a decis prelungirea carantinării zonale cu şapte zile pentru Timişoara, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel