Celulele super-active, asociate cu diabetul. Tratamentele cu oxigen, ineficiente
Acest lucru agravează diabetul și hipertensiunea arterială.
Cunoscutul medic nutriționist, Mihaela Bilic, a explicat EXCLUSIV la DC Media Group, mecanismul care face ca în anotimpul rece să ne îngrășăm. Se activează ceva din organism imediat ce dăm cu nasul de...
Medicul nutriționist Mihaela Bilic, invitată la Interviurile DC Nedws, DC Medical și Spectacola, platforme ale DC Media Group, a spus că imediat ce vremea se răcește un anume centru nervos din organism se activează, iar corpul uman face tot posibilul să se adapteze la temperaturile joase, chiar dacă în lumea modernă în care trăim avem luxul căldurii.
„Vrem, nu vrem, instinctele noastre și stimulii pe care-i primim din interiorul organismului sunt diferiți în funcție de anotimp, tocmai pentru că noi am fost construiți în strânsă legătură cu natura, cu temperatura, cu lungimea zilei. Dacă vara centrul foamei este mai puțin stimulat, apetitul nostru este îndreptat spre lucruri care sunt mai ușoare, ușor de digerat, cu mai puține grăsimi, cu mai multă apă, imediat ce vine frigul totul se schimbă. Și asta indiferent dacă ne place sau nu, spuneam, tocmai pentru că mai trăim cum trăiau bunicii și străbunicii noștri, eu știu, mult în exterior când era iarnă, la o temperatură sub 20 de grade Celsius în case. Deci, acum și vara și iarna tot cam 22 - 24 de grade sunt la interior, însă organismul nostru își cere drepturile. Imediat ce simte, ce dă cu nasul de frig, este stimulat centrul foamei”, a arătat cunoscutul nutriționist, EEXCLUSIV la DC Media Group.
Mihaela Bilic a spus că odată cu activarea acestui centru nervos al foamei și preferințele noastre culinare se schimbă drastic, odată și c u starea de spirit. Combinate, cele două sunt „vinovate” de îngrășare.
„Deci, să nu ne mirăm că apetitul nostru crește, chiar dacă stăm la căldură, mai ales în perioada asta de izolare, în care oamenii nici măcar pentru serviciu nu mai ies prea mult din casă. Totul ți se aduce la ușă. Chiar dacă noi stăm la căldurică apetitul nostru pentru grăsimi crește. Crește pofta de mâncare, crește pofta de lucru consistente, adică avem nevoie deja de lucruri care să fie hrănitoare, sățioase, bogate în grăsime, pentru că organismul nostru crede că dacă afară este frig trebuie să avem aceste provizii de calorii. Și nu în ultimul rând, din cauza faptului că scade lungimea zilei, și că luată, se face întuneric mult mai devreme, inclusiv această zi scurtă ne aduce o stare de ușoară proastă dispoziție, nu mai suntem tonici, optimiști, exuberanți. Tot ce înseamnă sezon rece intrăm, dacă vreți, într-un /mod de semi-hibernare, suntem mai taciturni, suntem mai puțin dornici să facem mișcare, să ieșim din casă, și atunci toate aceste instincte și pofte, predispun la îngrășare. Natura ne spune mâncați mai consistent, ieșiți mai puțin afară, noi stăm la căldurică și dacă nu suntem atenți ne trezim cu kilograme în plus”, a detaliat doctorul.
Ce trebuie să mănâncăm în sezonul rece și cum anume ca să nu ne îngrășăm, aflați în video:
Acest lucru agravează diabetul și hipertensiunea arterială.
Ce îți spune corpul când poftești la cartofi prăjiți. Semnul te va surprinde.
Aceasta este metoda pentru a scăpa de diabet fără tratamente medicamentoase. Se reglează glicemia.
Aceste alimente te scapă de medicamentele pentru diabet. Au un efect care i-a uimit pe medici. Rezultatele se văd în 3 luni.
Aceste două semne care apar dimineața pot indica prezența diabetului. Sunt mai mult decât banale.
Diabetul de tip 5 tocmai a fost recunoscut oficial! Milioane de oameni afectați fără să știe – iată ce trebuie să afli chiar acum!
Cum îți dai seama dacă ai prediabet? Fă acest test simplu acum! Află care sunt, de fapt, valorile normale ale glicemiei.
Mănânci emoțional fără să știi? Care este adevărata cauză din spatele kilogramelor în plus.
Acest semn de pe față îți arată un nivel ridicat al glicemiei. Poate fi debutul diabetului.
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Mănânci carne cu garnitură? Ei bine, te-ai gândit vreodată ce se întâmplă când le asociezi?
Ce se întâmplă când bei apă carbogazoasă. Impactul pe care îl are asupra organismului.
Proteina care îți perturbă microbiomul intestinal. Are un efect negativ asupra sănătății digestive.
Acest simptom banal care apare noaptea poate fi un semn al diabetului. Nu este vorba de urinarea nocturnă.
Acest aliment care se regăsește în aproape orice bucătărie ne omoară cu zile. Duce la infarct și AVC.
Diabetul are un impact major asupra întregului organism, inclusiv a inimii. Cum trebuie, de fapt, să reduci riscul de infarct.
De ce îți crește burta după 40 de ani, chiar dacă mănânci sănătos. Nu este vorba de fluctuațiile hormonale.