Ser antitetanic lipsă în spitale. Drama unei femei din Bihor

Florina Pop |
Data publicării:
Medic
Medic

Starea de sănătate a unei femei de 31 de ani, din Bihor, scoate la iveală o altă lipsă din sistemul românesc de sănătate: lipsa serului antitetanic.

O femeie în vârstă de 31 de ani din localitatea bihoreană Pietroasa se află în stare stabilă după ce s-a înțepat într-un obiect ruginit din curte, iar medicii de la Spitalul Județean Oradea nu dispun de ser antitetanic. Medicii și familia femeii, scrie Antena 3, caută acest ser în străinătate deoarece lipsește din spitalele românești. Speră să-l primească din Serbia.

Femeii i s-a administrat vaccin antitetanos, dar a început să se simtă rău, fiind suspectă de tetanos. 

”Femeia este stabilă, este suspectă de tetanos. Vaccinul i-a fost administrat, acum are nevoie de imonuglobulină antitetanică”, a declarat Lucia Georgeta Daina, directorul medical la Spitalul Județean Oradea, potrivit sursei citate.

Lipsa serului antitetanic a fost anunțată și la Ministerul Sănătății.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel