Servicii de sănătate, comune: medicii de familie, sprijiniți să cumpere ambulanțe

Adisa Codruț |
Data publicării:
Ambulanță
Ambulanță

Servicii de sănătate, comune. În ședința de Guvern a fost adoptat un memorandum prin care medicii de familie de la țară vor fi sprijiniți să cumpere ambulanțe.

Servicii de sănătate, comune. „A fost adoptat în şedinţa de Guvern un memorandum privind instituirea schemei de ajutor de minimis pentru programul «O comună, o ambulanţă» şi încadrarea acestei scheme de ajutor de minimis în politicile economico-bugetare şi financiare ale statului român. Obiectivul acestui program este îmbunătăţirea serviciilor de sănătate prin asigurarea mijloacelor de acces rapid la aceste servicii pentru cazurile de urgenţă. Concret, se finanţează achiziţionarea de către medicii de familie a ambulanţelor de urgenţă, pentru dotarea acestora şi acoperirea cheltuielilor de personal şi curente pe cel puţin un an. Finanţarea se va face sub forma unei scheme de ajutor de minimis, respectiv granturi, până la maximum 200.000 de euro pentru cheltuielile necesare în vederea asigurării în fiecare localitate, îndeosebi rurală, a cel puţin unei ambulanţe dotate corespunzător", a declarat, joi, 23 mai, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, la Palatul Victoria, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, programul are caracter multianual, schema de minimis se va derula până la 31 decembrie 2020 cu posibilitatea să fie extinsă până în anul 2022, iar bugetul estimat pentru următorii 2 ani este de 2,5 miliarde de lei, din care un miliard de lei în anul 2019, sub formă de credite de angajament şi pot aplica pentru acest program medicii de familie.

„Numărul estimat al beneficiarilor este de aproximativ 2.800 de medici de familie, respectiv câte un beneficiar pe fiecare comună care nu dispune de ambulanţă", a explicat Nelu Barbu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel