Simptom CIUDAT timp de mai multe ore, medicii dau vina pe Covid-19

Irina Radu |
Data publicării:
imagine cu rol ilustrativ
imagine cu rol ilustrativ

În timp ce mai multe complicații legate de Covid-19 au fost identificate în ultimul an, altele tocmai au fost adăugate pe listă. Medicii au asistat la erecția de trei ore a unui pacient în vârstă de 69 de ani și atribuie acest simptom contaminării cu coronavirus.

Acest caz a fost raportat într-un jurnal medical

Mai multe complicații pot fi legate de Covid-19. Dintre acestea, pneumonia, suferința respiratorie, problemele cardiace și  sindromul inflamator multisistem la copii. Desprinderea unui cheag de sânge care blochează fluxul de sânge către un alt vas poate fi, de asemenea, corelată cu această boală.

Însă, virusul SARS-COV-2 continuă să surprindă și să-i provoace pe medici. Priapismul, care este o erecție prelungită a penisului, este cel mai nou simptom COVID-19. Acest lucru a fost observat la un bărbat cu un caz sever de coronavirus. Această complicație a fost listată în Jurnalul American de Urgență la începutul acestui an.

După spitalizare, bărbatul a avut o erecție prelungită

Deși simptomul ei de priapism a fost persistent, nu a apărut decât după ce bărbatul a fost internat în secția de Terapie Intensivă. Pacientul avea simptome precum tuse și congestie, semne care s-au agravat înainte de a fi internat în spital. Atunci a fost diagnosticat pozitiv pentru Covid-19. Starea respiratorie a bărbatului de 60 de ani s-a agravat, iar medicii au decis să-i ofere asistență respiratorie. În timp ce era asistat, o asistentă a observat că bărbatul era erect. În ciuda pachetelor de gheață plasate pe penis, această afecțiune a durat mai mult de trei ore. Specialiștii au reușit să concluzioneze că este vorba de priapism. 

Priapismul se datorează unei obstrucții a venulelor drenante

Această reacție persistă mai mult de patru ore fără stimulare sexuală. Priapismul suferit de acest om se află în categoria ischemică. Acest lucru se datorează obstrucției venulelor drenante, vaselor de sânge foarte mici. Această erecție fără stimulare este de obicei dureroasă și medicii pot încerca să afle dacă este ischemică, neischemică sau priapism cu flux mare. Cea din urmă categorie apare atunci când fluxul de sânge în penis nu este reglementat corespunzător. Priapismul cu debit mare este mai puțin dureros decât primele două. Deoarece pacientul în vârstă de 69 de ani a fost sedat, specialiștii nu au putut să-i măsoare durerea. 

„Priapismul netratat poate provoca disfuncție erectilă”

Dacă medicii nu interveneau rapid, posibilele efecte secundare ale priapismului pot fi permanente. Sechele grave au fost identificate într-un raport al Clinicii Mayo. Sângele prins în penis este lipsit de oxigen. Această erecție care durează ore întregi poate deteriora sau chiar distruge țesuturile organului. „Priapismul netratat poate provoca disfuncții erectile.”, avertizează instituția americană.

Priapismul pacientului în vârstă de 69 de ani a fost oprit după 30 de minute

Când au intervenit, medicii de la spital au drenat sângele blocat din penisul bărbatului de 69 de ani. Deși nu a fost observată nicio complicație tromboembolică, pacientul a murit totuși din cauza celorlalte efecte ale coronavirusului. Un alt caz de priapism ca parte a contaminării cu Covid-19 a fost identificat la un pacient mai mic cu 7 ani. Erecția lui a durat peste patru ore.

Citește și Fostă escortă cu două vagine: a folosit una pentru muncă, iar alta pentru relațiile amoroase

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel