Simptomele cancerului de colon, ignorate. Sunt atribuite înaintării în vârstă

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
cancerul de colon - FOTO: Freepik
cancerul de colon - FOTO: Freepik
cancerul de colon - FOTO: Freepik
cancerul de colon - FOTO: Freepik
  • cancerul de colon - FOTO: Freepik
  • cancerul de colon - FOTO: Freepik

Simptomele cancerului de colon pot fi ușor trecute cu vederea. Sunt atât de uzuale, încât în majoritatea cazurilor acestea sunt puse pe seama îmbătrânirii.

Medicii arată care sunt simptomele cancerului de colon sunt semne pe care nu ar trebui să le ignori pentru o detectare timpurie. Persoanele care se confruntă adesea cu probleme digestive ignoră semnalele transmise de organism.

Experții împărtășesc unele dintre simptomele care nu ar trebui ignorate și la care oamenii ar trebui să fie atenți.

Cancerul de colon, simptome

Bowel Cancer UK a menționat de asemenea că 94% dintre persoanele diagnosticate au peste 50 de ani și 59% dintre acești pacienți au peste 70 de ani. Cancerul de colon oate afecta persoanele de orice vârstă, așa că medicii consider că este important să recunoaștem simptomele cancerului de colon.

Semnele cancerului de colon pot fi ușor trecute cu vederea, deoarece oamenii atribuie simptomele doar înaintării în vârstă sau altor boli inofensive.

"Cancerul de colon este cancerul poate să apară oriunde în intestinul gros, care include colonul și rectul. Intestinul gros face parte din sistemul tău digestiv. Ajută la absorbția apei din alimentele tale și elimină deșeurile alimentare din corpul tău.

Cât de grav este cancerul de colon depinde de cât de mare este cancerul, dacă s-a răspândit și de starea ta generală de sănătate. Testarea pentru cancerul de colon poate detecta cancerul de colon devreme, ceea ce poate însemna că este mai ușor de tratat. Este important să consulți un medic dacă ai orice simptome ale cancerului de colon cât mai curând posibil", potrivit NHS, notează Express.

Vezi și: Băutura care dublează riscul de AVC în decurs de o oră. Crește presiunea din creier

Cancerul de colon - FOTO: Freepik

Cancerul de colon, simptome

Simptomele cancerului de colon includ:

- modificări ale scaunului, cum ar fi având scaune mai moi, diaree sau constipație care nu sunt obișnuite pentru tine

- nevoia de a merge la toaletă mai des sau mai puțin des decât de obicei

- sânge în scaun, care poate fi de culoare roșie sau neagră sângerare din zona anală simțirea adesea a nevoii de a merge la toaletă, chiar dacă ai fost tocmai la toaletă

- dureri abdominale

- o umflătură în abdomen

 - balonare pierdere în greutate fără să încerci

 - senzație de oboseală foarte mare fără motiv

Vezi și: Când sunt recomandate statinele. Dr. Rodica Niculescu: Sunt foarte importante. Intră în medicația clasică și obligatorie

Cancerul de colon, prognostic

Pronosticul cancerului de colon poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv stadiul la momentul diagnosticului, tipul de cancer, gradul de agresivitate al tumorii, răspunsul la tratament și sănătatea generală a pacientului. Cu toate acestea, în general, prognosticul cancerului de colon a început să se îmbunătățească în ultimele decenii, datorită avansurilor în diagnostic și tratament.

În stadiile timpurii, când cancerul este localizat doar în colon și nu s-a răspândit la alte organe sau ganglioni limfatici, prognosticul este adesea bun, cu rate de supraviețuire pe termen lung semnificative. Cu toate acestea, dacă cancerul este diagnosticat într-un stadiu mai avansat, când s-a răspândit în alte părți ale corpului, prognosticul poate fi mai rezervat.

Vezi și: Durerile de cap, simptom al tumorilor cerebrale. Semnele care trebuie să te alarmeze

Cancerul de colon, tratament

Tratamentul pentru cancerul de colon poate include chirurgia pentru îndepărtarea tumorii, chimioterapia, radioterapia și terapii țintite. În unele cazuri, o combinație a acestor tratamente poate fi utilizată. Răspunsul la tratament și prognosticul final depind în mare măsură de eficacitatea acestor terapii în controlarea și eliminarea cancerului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel