Sindicaliștii din federația Ambulanța, protest în toată țara. Care sunt nemulțumirile lor

Adisa Codruț |
Data publicării:
Ambulanță
Ambulanță

 

Membrii Federaţiei Naţionale Sindicale “Ambulanţa” protestează  în Bucureşti  şi în toate serviciile de ambulanţă din ţară.

 


Sindicaliștii acuză că nu şi-au primit sporurile promise de Guvern pentru cadrele medicale din prima linie, care au intrat în contact şi au tratat pacienţii infectaţi cu coronavirus, din cauza interpretărilor.  Mai mult, aceștia sunt nemulțumiți și de  deciziile incorecte luate de autorităţi şi indiferenţa manifestată prin amânarea proiectelor care au impact asupra personalului şi organizării serviciilor de Ambulanţă.


Iată care sunt nemulţumirile sindicaliştilor

"Forma finală a proiectului PL-x nr. 257/2020 care a adus completări la OUG nr. 43/2020, trimis la promulgare, proiect la care am adus prin Blocul Naţional Sindical amendamente pe perioada procesului legislativ, nu au cuprins propunerile noastre, şi  NU au fost asumate şi introduse în lege, deşi era ultima speranţă  a noastră că se va face dreptate în Camera Deputaţilor pentru personalul operativ de intervenţie din serviciile de ambulanţă care a desfăşurat activitatea în teren în perioada stării de urgenţă şi nu numai, în vederea acordării stimulentului de risc în lupta cu COVID-19, stimulent mult trâmbiţat de actualul Guvern şi Preşedintele României".
"Propunerea de modificare a Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului din serviciile de ambulanţă, cu prioritate salarizarea asistenţilor medicali, şi nu numai, când sporul pentru condiţii deosebit de periculoase a fost diminuat şi egalizat cu sporul personalului din unităţile spitaliceşti, propuneri înaintate la Comisia pentru muncă şi protecţie socială pe timpul derulării procesului legislativ al proiectului PL-x nr. 600/2019, NU au fost introduse din motive cunoscute, ceea ce a făcut să revenim cu altă iniţiativă legislativă care a fost depusă la Comisia pentru sănătate şi familie din Senatul României".
"Proiectul de lege PL-x nr. 355/2015 privind STATUTUL personalului profesionist operativ de intervenţie din serviciile de ambulanţă judeţene şi al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, este blocat din toamna anului 2016 la Comisia pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, din motive necunoscute, deşi am făcut solicitări de repunere pe dezbateri a acestui proiect preşedintelui şi individual membrilor comisiei, oferind din partea noastră posibilitatea de a accepta unele modificări care se impun în proiect".
"Propunerile de completare şi modificare a Titlului IV din Legea nr. 95/2006, propuneri care se impun a fi aduse pentru buna organizare, dezvoltare şi consolidare a Serviciilor Publice de Ambulanţă, sunt în aşteptare din 2017 la Comisia pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, din motive necunoscute".
"Lipsa de răspuns la adresele depuse în Parlamentul României, respectiv Camera Deputaţilor şi la unele comisii, este considerat de noi ca o indiferenţă faţă de personalul din aceste unităţi care desfăşoară activitatea în condiţii de teren şi în regim de urgenţă contra cronometru pentru a salva vieţi". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel