Singurul centru de sănătate mintală pentru copii, construit de un psiholog român

Cătălina Burghelea / 10 noi 2018 / 08:28
Stetoscop
Stetoscop

Singurul centru pentru sănătate mintală din Vrancea destinat copiilor și tinerilor a fost construit cu bani din veniturile unui psiholog cu o poveste de viață impresionantă. A fost abandonată de mamă, imediat ce a venit pe lume. Acum se bucură de cea mai importantă realizare a ei.

Ionica Popescu a rămas singură pe lume încă de la naștere. După ce mama a părăsit-o, a fost nevoită să crească printre străini și a început lupta de supraviețuire prin mai multe centre de plasament.

Asta a făcut-o puternică și a motivat-o să îi ajute și pe alții să înțeleagă că viața nu este doar despre lucruri bune.

A absolvit liceul la seral, a urmat cursurile Institutului de Psihologie Judiciară și a continuat să muncească la un leagăn de copii, la Protecția Copilului Focșani și a reușit să deschidă un cabinet privat de specialitate.

Poveste de viață impresionantă

Muncea zilnic de dimineață până noaptea și strângea ban pe ban. Așa a reușit după 8 ani să pună temelia centrului de sănătate mintală.

Ca ea sunt mulți alți copii și cu toții au nevoie de o mână de ajutor.

Pentru asta, Ionica Popescu a deschis un centru medical de psihiatrie și expertiză psihologică în localitatea Vânători de lângă Focșani.

Proiectul a fost făcut cu bani privați, iar Ioana își dorește să le fie alături copiilor traumatizați în familie, la școală sau în societate. Asta în condițiile în care chiar psiholoaga a înțeles că astfel de problemele nu au unde să fie rezolvate.

Centrul funcționează sub îndrumarea Colegiului Medicilor din Vrancea și va ajuta la diagnosticarea, tratamentul, dar și expertizarea judiciară a copiilor.

Ionica Popescu are 47 de ani, este căsătorită și are un băiețel.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy