Slăbit sănătos, cine/ce ne ajută: explicațiile unui medic nutriționist
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a făcut publice pe pagina ei de socializare câteva secrete pentru a slăbi sănătos.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a arătat pe pagina ei de socializare câteva secrete care ne vor ajuta să dăm jos kilogramele suplimentare într-un mod sănătos.
Iată ce a scris ea:
„10% din cheltuielile energetice zilnice se datorează efectului termic al alimentelor sau TEF (thermic effect of food). Este un consum de calorii indus de mâncare, o termogeneză obligatorie (producție de căldură) rezultată din digestia, absorția și metabolizarea nutrienților. Ne încălzim la propriu și la figurat după ce mâncăm, iar asta ajută la slăbit.
TEF variază în funcție de compoziția dietei, fiind mai mare după consumul de carbohidrați și proteine decât pentru grăsimi.
Grăsimea din mâncare este foarte eficient transformată în grăsime de rezervă (cu „pierderi” de doar 4%), față de carbohidrați și proteine, unde randamentul este mai scăzut iar pierderile sunt de 25%.
Cine mai are efect de slăbit prin creșterea TEF?
Condimentele, frigul, cafeina și nicotina. Mâncarea picantă intensifică și prelungește efectele TEF timp de trei ore după masă.
Fiecare ceașcă de cafea crește cu 8-10% nivelul TEF, iar nicotina are un efect similar.
Acum, în funcție de cât de mult/tare vă doriți să slăbiți, vă las pe voi să alegeți „ingredientele” potrivite.
Chiar dacă este ilegal/imoral să vă îndemn să fiți vicioși, informația este reală și cat se poate de științifică. Și da, cea mai eficientă metodă de creștere a metabolismului este sportul/mișcarea, metabolismului bazal este accelerat cu 10-30%.”
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Alimentele „interzise” care ar putea proteja creierul: ce arată un studiu pe 25 de ani
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
