Soia, pericolul din post pentru sănătate. Medicul Bilic: Elan veganist dus la extrem

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Soia, deși este un produs de post, ne poate pune în pericol sănătatea. Medicul nutriționist Mihaela Bilic explică de ce. 

"Soia este bine să mâncăm din când în când. Atenție mare, însă! Este vorba de calitatea unui produs. Oamenii au tendința să fie extremiști și acum consumă soia cu un elan din ăsta veganist dus la extrem. Soia, dacă nu știm exact de unde provine, este planta cea mai modificată genetic. Din cauza asta, industria alimentară s-a orientat și vom vedea, în următorii ani, că toate produsele care aveau până acum la bază proteină din soia vor avea proteină din mazăre. Pentru că soia atât de modificată genetic este încât pune probleme de sănătate.

Mai apoi, soia are acești fitoestrogeni, lucru care trebuie luat în considerare. Sunt niște substanțe care mimează perfect estrogenul feminin uman și atunci când abuzăm de soia, ne trezim cu dereglări hormonale. Și nu este vorba de noi, adulții. Organismul nostru știe cum să compenseze aceste derapaje. Mai grav este când ne trezim cu astfel de diete extremiste aplicate copiilor. Și ne trezim cum copiii sunt puși pe diete pe bază de soia.", a precizat medicul nutriționist Mihaela Bilic, joi, 22 aprilie, la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel