Soți din Prahova, decedați la scurt timp după imunizare. DSP: la data vaccinării erau deja în perioada de incubație

Florina Pop |
Data publicării:
Plămâni. Foto: Pexels
Plămâni. Foto: Pexels

Reprezentanții DSP Prahova susțin că soții care au murit la câteva zile după imunizare erau deja bolnavi de COVID.

DSP Prahova susține că nu se poate stabili o legătură de cauzalitate între vaccinare și decesul celor doi soți din Prahova. Aceștia erau deja infectați cu virusul, deși nu prezentau simptome. ”În urma analizării documentelor existente la nivelul centrului de vaccinare, a unității sanitare în care au fost internați cei doi soți care au decedat, precum și anchetelor epidemiologice ale acestora, nu poate fi stabilită legătura de cauzalitate între vaccinare și cauza decesului”, arată DSP Prahova într-un comunicat.

Ancheta epidemiologică a arătat că primele simptome ale bolii s-au manifestat pe 5 martie, la două zile după imunizare – când ”nu au fost identificate contraindicaţii ale vaccinării de către personalul medical şi nu au fost înregistrate efecte secundare în timpul supravegherii postvaccinare”.

”Având în vedere că un caz este considerat infecţios cu două zile înaintea debutului şi încă 14 zile după debut, considerăm că la data vaccinării erau deja în perioada de incubaţie a bolii COVID-19, vaccinarea neinfluenţând cursul bolii la cei infectaţi, aşa cum s-a mai discutat în spaţiul public”, se mai amintește în comunicatul DSP, arată Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel