Spitalul Județean Covasna: toate datoriile către furnizori și angajați, achitate

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medic
Medic

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a anunţat, luni, că şi-a achitat toate datoriile către furnizorii de materiale sanitare şi medicamente, precum şi către angajaţi, în urma reechilibrării bugetului.

Spitalul, datorii, furnizori. Potrivit unui comunicat de presă remis luni AGERPRES, Consiliul Judeţean Covasna a alocat Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Fogolyan Kristof" din Sfântu Gheorghe 4 milioane de lei, suma integrală repartizată Consiliului judeţean din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului.

"Cu această sumă am plătit datoriile către furnizorii şi angajaţii noştri, am reuşit să stingem toate creanţele, aşa că începem noul an fără niciun leu datorie. Spitalul Judeţean de Urgenţă "Dr. Fogolyan Kristof" are peste 900 de angajaţi, vom putea asigura şi tichetele de vacanţă pentru că până acum nu am avut sursele financiare necesare", a declarat managerul spitalului, Andras Nagy Robert, citat în comunicat, potrivit Agerpres.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a menţionat că sănătatea este unul dintre domeniile prioritare ale autorităţilor covăsnene, amintind, printre altele, că Spitalul Judeţean va beneficia în continuare de sprijin pentru extindere, dotare şi modernizare.

"În vederea îmbunătăţirii situaţiei financiare a Spitalului Judeţean, în 2019 CJ Covasna a acordat de două ori asistenţă financiară de urgenţă în valoare de 1,5 de milioane lei, iar în decembrie a alocat suma de 500 mii lei pentru punerea în funcţiune a unor aparate medicale. Acum am reuşit să alocăm 4 milioane de lei pentru stingerea plăţilor restante atât către furnizorii de materiale sanitare şi de medicamente, cât şi faţă de personalul angajat. Cu acest pas am reuşit să echilibrăm bugetul spitalului, îndeplinind angajamentele noastre (...) Pentru Consiliul Judeţean Covasna îmbunătăţirea calităţii asistenţei medicale este cea mai importantă misiune. Dezvoltăm continuu Spitalul Judeţean de Urgenţă şi momentan derulăm mai multe proiecte europene şi naţionale, cum ar fi extinderea şi modernizarea UPU, construirea unui centru stroke şi spital TBC, heliport etc", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean.

Spitalul de Urgenţă din Sfântu Gheorghe asigură anual peste 100.000 de consultaţii în cadrul policlinicii, peste 20.000 de internări şi aproape 10.000 de cazuri de spitalizare de zi. În anul 2019, pe lângă cheltuielile de funcţionare, Consiliul Judeţean Covasna a alocat din bugetul propriu 5,1 milioane de lei pentru cheltuieli de dezvoltare, iar 12,7 milioane de lei au fost asigurate tot pentru dezvoltarea serviciilor medicale prin ministerul de resort, se mai arată în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel