Spitalul Județean Tulcea, soluție provizorie. Medic detașat pentru o lună

Dana Lascu |
Data publicării:
UPU
UPU

De ani de zile Spitalul Județean din Tulcea se confruntă cu o gravă criză de medici. Secția de pediatrie, care a și fost închisă pentru un an și jumătate, nici acum nu are linie de gardă. Cu chiu cu vai a fost adus un nou medic anestezist, dar doar pentru o lună, el fiind detașat de la București.

Detașarea pentru o lună a unui specialist din București este soluția provizorie găsită de Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Tulcea pentru a menține în funcțiune Secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), una dintre cele mai importante dintr-un spital.

Această secție funcționează în prezent cu doi anesteziști, a declarat, pentru Agerpres, managerul SJU, Tudor Năstăsescu.

„Mai mult decât să scoatem posturile la concurs și să-i stimulăm pe medici prin acordarea de apartamente nu avem ce face. Trebuie să existe dorință și din partea medicilor să vină la Tulcea", a afirmat managerul SJU.

Detașare pentru o lună

Cel de-al treilea medic anestezist al ATI este internat în spital, după ce s-a îmbolnăvit, și este înlocuită de o săptămână de kedicul specialist Oana Paraschiv, detașată pentru o lună de la Institutul de Urgență "Prof. Dr. CC Iliescu", București.

„A fost un șoc pentru mine, pentru că am văzut un deficit foarte mare de personal. Sunt doar două anesteziste. Sunt foarte mulți chirurgi, volumul de muncă este foarte mare și este imposibil ca două anesteziste să facă față", a declarat Oana Paraschiv.

„Soțul meu este din București. Familia mea este la Sibiu. Dacă m-aș muta aici, mi-ar fi mai greu să ajung acasă. Aici am primit locuință, masă. Poate că dacă ar fi spitale de ultimă generație, colegii mei n-ar mai pleca în străinătate", a mai spus Paraschiv.

Deficitul de medici este o problemă veche a SJU. Specialiștii continuă să ocolească Tulcea, deși Consiliul Județean oferă fie plata chiriei, fie locuințe, și are proiecte de modernizare a unității spitalicești.

Pediatria și Oncologia, în regim de avarie

Potrivit conducerii SJU, unul din medicii care a semnat actele pentru a se transfera luna aceasta la secția Pediatrie a refuzat să-și onoreze contractul, astfel că această secție continuă să nu aibă linie de gardă asigurată.

Mai rău, la secția de Oncologie lucrează doar un singur specialist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel