Spitalul Județean Sf. Apostol Andrei din Galați, clădire nouă pentru Ambulatoriul de Specialitate

DCMedical Team |
Data publicării:
spitalul judetean sf apostol andrei din galati. FOTO: @CJ Galati
spitalul judetean sf apostol andrei din galati. FOTO: @CJ Galati

Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei”, clădire nouă pentru Ambulatoriul de Specialitate.

Clădire nouă pentru Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei”. Este vorba despre extinderea și modernizarea Ambulatoriului, în cadrul unei investiții cu fonduri europene, care a presupus construirea unui corp de clădire cu trei etaje, modernizarea fostelor cabinete ale medicilor de familie, achiziționarea de aparatură medicală și amenajarea rețelelor de utilități.

”Sunt bucuros că am finalizat o nouă investiție în sănătate, care va asigura condiții mai bune pentru pacienți și personalul medical. Am construit de la zero o clădire nouă pentru Ambulatoriul spitalului, în care vor funcționa mai multe cabinete, săli de tratament și de investigații medicale. Este o investiție extrem de necesară, având în vedere că mii de oameni sunt consultați lunar în cadrul Ambulatoriului de Specialitate.

2. -imagine fara descriere- (316830640_471414181800911_2567463640323871151_n_68509200.jpg)Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați. FOTO @ CJ Galați 

Noua clădire în care vor funcționa 13 specialități medicale are trei etaje și o suprafață desfășurată de peste 1500 de mp. De asemenea, am achiziționat și aparatura medicală necesară pentru noile spații, în valoare de peste 2,1 milioane de lei, și am modernizat complet și fostele cabinete ale medicilor de familie.

În următoarele două săptămâni, personalul medical se va muta în noile spații și vor fi instalate și echipamentele medicale”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Vezi și: Singurul centru de diagnosticare a cancerului cu ajutorul PET-CT, inaugurat la Galați. Ce este PET-CT

În noua clădire vor funcționa următoarele specialități medicale: diabet, gastroenterologie, oftalmologie, cardiologie, ginecologie, urologie, radiologie și imagistică medicală, ORL, neurologie, medicină internă, hematologie, ortopedie și oncologie. Printre cele mai importante echipamente medicale achiziționate se află un sistem complet de videoendoscopie flexibilă, mai multe ecografe, un topograf cornean și un  electroencefalograf computerizat.

Valoarea investiției a fost de 13.899.789 de lei, fonduri prin Programul Operațional Regional 2014-2020. În primele nouă luni ale acestui an, în cadrul Ambulatoriului de Specialitate au fost realizate peste 72.000 de consultații, cele mai multe în cadrul cabinetelor de diabet și oncologie.

Vezi și: Diferența dintre PET-CT și SPECT-CT. Ce boli detectează. Ruxandra Vlădescu (SANADOR): Pacientul stă cel mult 3 ore

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel