Stare generală proastă: câte motive poți avea să nu te simți bine

Angela Sabău |
Data publicării:
Cancerul ovarian
Cancerul ovarian

Starea generală proastă, fără a identifica un simptom sau un motiv anume, îi determină de multe ori pe oameni să se prezinte la medic. Iată o serie de motive care ar putea cauza ceea ce numim stare generală proastă.

Cele mai multe persoane descriu acastă stare prin mai multe simptome precm senzația mentală neclară sau confuzie; puțin slăbit, amețit, sau senzația de leșin; instabil, ca și cum lumea se învârte; sau chiar o ușoară greață. Și medicii spun că această stare poate însemna toate aceste lucruri. "Dar staea generală proastă nu înseamnă că lumea se învârte în jurul tău. Asta este vertij", spune dr. Natalia Rost, profesor la Harvard Medical School și șef al serviciilor AVC la Spitalul General Massachusetts afiliat la Harvard.

Ce poate cauza această stare

Starea generală proastă ar putea fi un simptom al multor afecțiuni, cum ar fi următoarele.

O scădere bruscă a tensiunii arteriale. Dacă tensiunea arterială scade - poate pentru că v-ați ridicat prea repede, sau sunteți deshidratat sau medicamentele pentru tensiunea arterială au fost recent crescute – poate creierul nu primește suficient sânge, provocând senzația de amețeală.

Scăderea zahărului din sânge. Creierul are nevoie de zahăr pentru a opera; prea puțin combustibil poate provoca oboseală. Persoanele cu cel mai mare risc de scăderea zahărului din sânge sunt cele cu diabet, care iau medicamente pentru scăderea zahărului din sânge.

Neuropatie. „Senzația de amorțeală a picioarelor [neuropatie] te poate face să te simți instabil”, spune dr. Rost. „Acest lucru este frecvent la persoanele cu diabet.”

Infecții ale tractului urinar. Confuzia este un semn comun al infecțiilor tractului urinar la adulții în vârstă.

Număr scăzut al globulelor roșii din sânge sau funcție pulmonară slabă. O afecțiune care afectează plămânii sau celulele sanguine ar putea împiedica creierul să obțină suficient oxigen.

O infecție a urechii interne. O infecție a urechii cauzează de obicei vertij, dar poate provoca, de asemenea, probleme de echilibru și te poate face să te simți instabil.

Infarct. Un atac de cord vă poate face să simțiți că veți leșina și, de obicei, provoacă dureri în piept, dificultăți de respirație, greață, dureri de braț, dureri de spate sau dureri de maxilar.

Insuficiență cardiacă. Atunci când inima nu poate pompa sângele în jurul corpului suficient de eficient, fluxul redus de sânge prin creier poate provoca un sentiment de instabilitate.

Accident vascular cerebral. Într-un accident vascular cerebral, fluxul de sânge către o parte a creierului este blocat și celulele creierului mor. Deși acest lucru poate provoca singur neplăceri, „este aproape întotdeauna însoțit de alte simptome, inclusiv căderea bruscă a feței, dificultăți de vorbire, modificări ale vederii, slăbiciune pe o parte a corpului sau dificultăți de gândire”, spune dr. Rost.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel