Statul american California va scoate restricții anti-COVID din 15 iunie

DCMedical Team / 22 mai 2021 / 10:26
Masca
Masca

Autoritățile din statul american California vor renunța la mai multe restricții împotriva COVID din 15 iunie.

Autorităţile californiene au anunţat că acest stat federal american ar putea să renunţe, aşa cum era prevăzut, la cele mai multe dintre restricţiile sanitare asociate pandemiei de COVID-19 începând din data de 15 iunie, odată cu redeschiderea totală a magazinelor fără norme de distanţare fizică şi cu eliminarea obligativităţii de purtare a măştii de protecţie pentru persoanele vaccinate. "Ne aflăm într-un stadiu în care, dacă privim statisticile, California este pregătită să lase în spatele ei" sistemul de restricţii sanitare în patru niveluri de culoare implementat în timpul pandemiei de coronavirus, a declarat Mark Ghaly, directorul Departamentului de Sănătate Publică din acest stat american.

După ce s-a confruntat cu o intensificare explozivă a epidemiei de coronavirus în iarna acestui an, California a înregistrat o scădere considerabilă a cazurilor de COVID-19 în rândul populaţiei sale, graţie mai ales unui ritm susţinut al campaniei de vaccinare. În total, peste 35,5 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 au fost administrate până în prezent în California, iar 61% din populaţia acestui stat american a primit cel puţin o doză, în timp ce aproape jumătate din populaţia locală (48%) a fost deja inoculată cu schema completă de vaccinare.

Numărul spitalizărilor asociate noului coronavirus a scăzut până la cel mai mic nivel al său "de la primele luni sau primele săptămâni ale pandemiei", a adăugat Mark Ghaly. California nu prevede deocamdată implementarea unui sistem bazat pe "un paşaport vaccinal", însă companiile private şi organizatorii de evenimente ar putea să impună astfel de verificări pentru clienţii sau angajaţii lor, a precizat acelaşi oficial american.

Pentru marile evenimente organizate în aer liber la care participă peste 10.000 de persoane, autorităţile californiene vor recomanda solicitarea unei dovezi a vaccinării sau a unui test PCR negativ, iar în absenţa lor spectatorii vor trebui să poarte măşti de protecţie sanitară. În cazul evenimentelor care se vor desfăşura în spaţii închise şi care reunesc peste 5.000 de persoane, "noi cerem - şi aici nu este vorba despre o recomandare - o dovadă a vaccinării sau a unui test PCR cu rezultat negativ, deoarece nu va fi posibilă prezenţa doar purtând o mască sanitară dacă nu prezentaţi niciuna dintre aceste dovezi", a prevenit Mark Ghaly, arată Agerpres. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy