Stresul generat de pandemie, calmat de patrupezi

Adisa Codruț / 26 sep 2020 / 07:31
Stres
Stres

Un nou sondaj arată că prezența unui animal de companie pare să acționeze ca un tampon împotriva stresului generat de pandemie.

Un studiu – realizat de specialiști de la Universitatea York și Universitatea Lincoln - a constatat că a avea un animal de companie era legat de menținerea unei sănătăți mintale mai bune și de reducerea singurătății.

Peste 90% dintre respondenți au declarat că animalul lor de companie i-a ajutat să facă față emoțional stării de urgență impuse de pandemie, iar 96% au spus că animalul lor de companie i-a ajutat să rămână în formă și activi.

”Rezultatele acestui studiu au demonstrat potențiale legături între sănătatea mintală a oamenilor și legăturile emoționale pe care le formează cu animalele lor de companie. (...) În timp ce studiul nostru a arătat că a avea un animal poate atenua unele dintre efectele psihologice dăunătoare ale blocării COVID-19, este important să înțelegem că această constatare este puțin probabil să aibă o semnificație clinică și nu justifică nicio sugestie că oamenii ar trebui să achiziționeze animale de companie pentru a-și proteja sănătatea mintală în timpul pandemiei”, susțin cercetătorii, potrivit medicalxpress.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy