STUDIU: Aspirina, eficientă în tratarea COVID-19. Medicul Ion Alexie: Da, confirm!

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Aspirina ar fi eficientă în tratarea COVID-19, potrivit unui nou studiu. 

Într-un nou studiu, o doza mică de aspirină a redus riscul de ventilație mecanică, internarea în secția de Terapie Intensivă și mortalitatea în spital cu peste 40% la pacienții cu COVID-19.

„Pe măsură ce am aflat despre legătura dintre cheagurile de sânge și COVID-19, am știut că aspirina - utilizată pentru prevenirea accidentului vascular cerebral și a infarctului - ar putea fi importantă pentru pacienții cu COVID-19.”, a explicat dr. Jonathan Chow, profesor și director al Fellowship Anesthesiology Critical Care de la Școala de Medicină și Științe ale Sănătății a Universității George Washington, SUA. Cercetările noastre au descoperit o asociere între doza mică de aspirină, scăderea severității COVID-19 și deces.

Peste 400 de pacienți internați în spitalele americane din martie până în iulie 2020 au fost înscriși în studiu, publicat în Anesthesia & Analgesia. Dintre cei 412 înscriși, 314 pacienți (76,3 la sută) nu au primit aspirină, în timp ce 98 de pacienți (23,7 la sută) au primit aspirină, la 24 de ore de la internare sau cu șapte zile înainte de internare. Astfel, s-a demonstrat că utilizarea aspirinei a scăzut riscul de ventilație mecanică cu 44%, internarea în terapie intensivă cu 43% și mortalitatea în spital cu 47%. 

Chow a concluzionat: „Aspirina este ieftină, ușor accesibilă și milioane o folosesc deja pentru a-și trata stările de sănătate. Găsirea acestei asocieri este un câștig uriaș pentru cei care doresc să reducă riscul de a face forme grave de COVID-19”.

Reputatul medic primar de boli infecţioase Ion Alexie a comentat subiectul la Antena 3. 

"Da, așa este. Aspirina este bună! De fapt, s-a dovedit încă din noiembrie anul trecut și cei de la George Washington University, care sunt cele mai prestigioae școli de medicină din America și din lume, au confirmat studiile și acum au publicat rezultatele finale, care dovedesc că aspirina este bună.", a precizat medicul.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel