Studiu CDC: cei vaccinați cu ambele doze nu transmit COVID și nu se îmbolnăvesc

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccin COVID-19 de la Pfizer și BioNTech. Foto: Pixabay
Vaccin COVID-19 de la Pfizer și BioNTech. Foto: Pixabay

Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA a realizat un studiu potrivit căruia oamenii vaccinați cu ambele doze ale serului nu poartă virusul și nu se vor îmbolnăvi de COVID.

Directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), SUA, Rochelle Walensky, a făcut publice informații despre un nou studiu realizat de experți pe 4.000 de cadre medicale: oamenii care s-au vaccinat cu ambele doze ale vaccinurilor împotriva COVID Pfizer și Moderna nu poartă virusul și nu se îmbolnăvesc.

”Unii dintre ei au fost vaccinați, iar alții nu. Cu toții  s-au testat săptămânal împotriva Sars-Cov-2 în perioada lunilor decembrie și martie. Printre persoanele complet vaccinate care au participat la studiu, au fost detectate doar trei infecții cu Sars-Cov-2. În contrast puternic, participanții nevaccinați la studiu au înregistrat 161 de cazuri COVID-19. Pe baza acestor rezultate, CDC a concluzionat că vaccinurile Pfizer și Moderna reduc cu până la 90% contagierile cu COVID-19, chiar și cele asimptomatice. Totuși, experții susțin că sunt necesare mai multe studii în acest sens, așa că în prezent sunt recrutați mii de studenți din SUA pentru a analiza îndeaproape șansele răspândirii asimptomatice a virusului în rândul persoanelor vaccinate”, a declarat directorul CDC, potrivit DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel