Studiu: Durerea cronică poate duce la sinucidere

Dana Lascu |
Data publicării:

Durerea debilitantă suferită pe termen lung poate fi atât de insuportabilă încât unii ajung să decidă să-și ia viața, sugerează un nou studiu. Mai mult de 25 de milioane de adulți din SUA suferă zilnic de dureri și 10,5 milioane au dureri considerabile.

În acest studiu, cercetătorii conduși de dr. Emiko Petrosky de la Centrul național pentru prevenirea și controlul rănilor din SUA au analizat date despre peste 123.000 de sinucideri înregistrate în 18 state americane între anii 2003 și 2014.

La 8,8% din aceste sinucideri, au existat dovezi ale durerii cronice. Și procentul a crescut de la 7,4% în 2003, la 10,2% în 2014. Durerile de spate, cele date de cancer și artrită au reprezentat o mare parte din condițiile cronice la persoanele care s-au sinucis, conform studiului.

Cercetarea, de asemenea, a constatat că anxietatea și depresiea au fost diagnosticate mai des la victimele actului sicidal care sufereau de dureri cronice decât în cazul celor care nu aveau astfel de inconveniente.

Răni provocate de arme sau supradoze

Mai mult de jumătate (54 la sută) dintre sinucigașii cu dureri cronice au decedat din cauza rănilor provocate de arme și 16% în urma unor supradoze de opiacee.

Printre sinucigașii cu durere cronică pentru care rezultatele toxicologice au fost disponibile, opioidele au fost în mai mare procent identificate în momentul decesului decât la cei care nu aveau un astfel de diagnostic, mai arată studiul care a fost publicat pe 10 septembrie în Annals of Internal Medicine.

Editorialul care însoțește studiul sugerează, însă, că imaginea de ansamblu este mai complicată decât pare la prima vedere, notează medicinenet.com.

Aceste rezultate sugerează o perspectiva mai nuanțată a rolului opioidelor în sinuciderile înregistrate în rândul persoanelor cu dureri”, a notat editorul Mark Ilgen, de la Departamentul de psihiatrie al Universității din Michigan.

Revizuirea scrisorilor lăsate de sinucigași furnizate de cercetători subliniază faptul că mai mult de două treimi dintre persoanele cu un grad durere care s-ai sinucis au menționat în ele durerea lor, precum și durerile de lungă durată de care sufereau, ca un factor direct al deciziei capitale pe care au luat-o” a arătat editorialistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel