SUA își vacinează anti-COVID copiii între 5 și 11 ani din noiembrie

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaccin COVID-19  FOTO: pixabay
Vaccin COVID-19 FOTO: pixabay

Oficialitățile americane susțin că din noiembrie va începe vaccinarea anti-COVID la copiii cu vârste între 5 și 11 ani.

Casa Albă şi-a dezvăluit miercuri planul de a începe în noiembrie imunizarea împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer a 28 de milioane de copii americani cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, imediat ce va fi primită autorizaţia din partea autorităţilor sanitare.

"Eforturile noastre de planificare înseamnă că vom fi gata să începem vaccinările în câteva zile după recomandarea finală" din partea Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA, a afirmat Casa Albă într-un comunicat.

Un grup de experţi al CDC este programat să se reunească pe 2 şi 3 noiembrie în legătură cu această chestiune, iar recomandarea agenţiei urmează să fie publicată foarte curând după această dată.

Anterior, un comitet consultativ al Agenţiei pentru alimente şi medicamente (FDA) din Statele Unite va analiza datele furnizate de Pfizer, pe 26 octombrie. Dacă recomandarea sa este pozitivă, FDA va da undă verde pentru a deschide calea către CDC.

Vaccinurile vor fi disponibile în cabinetele de pediatrie, în spitalele de pediatrie, dar şi în şcoli, a mai spus Casa Albă. Ambalajul vaccinului a fost modificat pentru a fi mai uşor de utilizat, cu pachete de 10 flacoane (fiecare conţinând 10 doze). Guvernul va furniza, de asemenea, echipamentul necesar inoculărilor, inclusiv ace mai mici. Guvernul a dat asigurări că Statele Unite dispun de suficiente doze pentru a imuniza toţi copiii din această grupă de vârstă, potrivit Agerpres.

Noi date dintr-un studiu de amploare pe vaccinul propriu anti-COVID-19 realizat de Moderna Inc arată că protecția scade în timp, ceea ce indică nevoia administrării de doze de rapel sau de ranfort, dar că vaccinul este eficace contra variantelor mutante de coronavirus, a anunțat compania americană într-un comunicat de presă (link direct comunicat).

„Este promițător să vedem dovezi clinice și din lumea reală care se adaugă la un număr tot mai mare de date privind eficacitatea vaccinului Moderna COVID-19”, a declarat Stéphane Bancel, director executiv al Moderna. „Riscul crescut de infecții noi la participantii la studiu COVE care au fost vaccinați anul trecut, comparativ cu cei vaccinați mai recent, ilustrează impactul imunității în scădere și susține necesitatea unui rapel pentru a menține niveluri ridicate de protecție. Sperăm că aceste constatări vor fi utile, deoarece autoritățile statelor și cele de reglementare din domeniul sănătății continuă să evalueze strategiile pentru a pune capăt acestei pandemii”, a continuat acesta.

Joe Biden, șeful Statelor Unite ale Americii, a făcut luni, 27 septembrie, a treia doză de vaccin anti-COVID. Președintele SUA are 78 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel