Suplimentul alimentar care poate crește riscul de cancer, conform experților

Angela Sabău |
Data publicării:

Un grup cercetători a analizat un supliment pe care, acum, ne recomandă să îl evităm, din cauza riscului de cancer pe care îl reprezintă.

Grupul operativ al serviciilor preventive din Statele Unite (USPSTF) nu va confirmă că administrarea de vitamine și suplimente poate preveni bolile de inimă și cancerul și avertizează că administrarea unui supliment poate crește riscul de cancer și boli de inimă, potrivit unei declarații publicate pe site-ul său.

USPSTF a acordat majorității suplimentelor nota „I” – pentru dovezi insuficiente – în ceea ce privește prevenirea cancerului și a bolilor cardiovasculare. Dar, citând date științifice puternice, grupul recomandă să nu luați suplimente de beta-caroten.

Risc de cancer de prostată

„Dovezile arată că nu există niciun beneficiu în a lua vitamina E și că beta-carotenul poate fi dăunător, deoarece crește riscul de cancer pulmonar la persoanele deja expuse riscului, cum ar fi cei care fumează și, de asemenea, crește riscul de a muri din cauza bolilor de inimă. sau accident vascular cerebral”, a spus John Wong, un medic de la Tufts Medical Center, într-o declarație.

Oamenii de știință cer mai multe studii

Grupul a făcut o nouă revizuire a 78 de studii și a arătat că niciun supliment nu a avut un efect semnificativ asupra sănătății cardiovasculare. Datele despre suplimentarea cu vitamina D și mortalitatea prin cancer au fost inconsecvente.

Cercetătorii au spus că mai multe studii sunt justificate. „Sunt necesare mai multe dovezi pentru a înțelege dacă există eterogenitate între anumite populații, sau în funcție de nivelul de bază al nutrienților, în efectele suplimentelor cu vitamine, minerale și multivitamine asupra bolilor cardiovasculare și a rezultatelor cancerului, în special la persoanele fără deficiențe cunoscute și cu prevalență scăzută în utilizarea suplimentelor și în diverse populații”, au scris autorii studiului.

Pe baza celor mai recente dovezi, USPSTF nu recomandă screening-ul de rutină a deficienței de vitamina D pentru adulții asimptomatici. Dar grupul recomandă femeilor care intenționează sau care sunt capabile să rămână însărcinate să ia suplimente de acid folic. (Insuficiența de acid folic în timpul sarcinii poate provoca malformații congenitale severe în măduva spinării și creierul unui făt, inclusiv spina bifida.)

Alte studii recente ajung la concluzii similare

Declarația USPSTF vine în urma unei meta-analize din 2019 în care cercetătorii de la Johns Hopkins au evaluat studii care au implicat 450.000 de persoane, determinând că multivitaminele nu scad riscul de boli de inimă, cancer, declin cognitiv, deces după un atac de cord sau accident vascular cerebral sau moarte prematură. Sfatul lor: Nu vă pierdeți banii pe multivitamine; încercați să obțineți din alimente vitaminele și mineralele de care aveți nevoie.

 „Pilulele nu sunt o scurtătură către o sănătate mai bună și prevenirea bolilor cronice”, a spus Larry Appel, doctor în medicină, director al Centrului Johns Hopkins Welch pentru Prevenire, Epidemiologie și Cercetare Clinică, la acea vreme. „Alte recomandări nutriționale au dovezi mult mai puternice ale beneficiilor pe care le aduce consumul unei diete sănătoase, menținerea unei greutăți sănătoase și reducerea cantității de grăsimi saturate, grăsimi trans, sodiu și zahăr pe care le consumi.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel