SUUB: Peste 2.000 de persoane la Urgență, de Sărbători

Dana Lascu |
Data publicării:
Peste doua mii de romani au ajuns la UPU la Spitalul Universitar de Sarbatori. FOTO: SUUB/Facebook
Peste doua mii de romani au ajuns la UPU la Spitalul Universitar de Sarbatori. FOTO: SUUB/Facebook

Mii de pacienți au ajuns la urgență de Sărbători, inclusiv în noaptea de Revelion 2019. Mai precis, 2.055 de persoane s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Universitar de Urgență București – SUUB - în perioada 28 decembrie 2018 - 2 ianuarie 2019.

Pentru tratarea celor peste 2.000 de pacienți au fost necesare de două ori mai multe consultații medicale și analize. Dintre pacienții care s-au prezentat la secția de Urgență a Spitalului Universitar de Urgență București, mulți erau bătrâni cu infecții resiratorii.

Bătrânii, cei mai mulți dintre pacienții de la UPU

Numărul prezentărilor la Camera de gardă a fost mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut și au fost necesare 4.860 de examinări. Un procent semnificativ l-au reprezentat persoanele care au avut infecții respiratorii. Au venit pacienți de toate vârstele, dar majoritari au fost cei de peste 70 de ani. Infecțiile respiratorii sunt considerate a fi cele mai dese boli din acest sezon și afectează cel mai frecvent căile aeriene superioare: nasul, sinusurile, faringele și laringele. Din păcate, infecțiile respiratorii nu apar singure, ci în asociere cu alte patologii ale căilor respiratorii. Este important de știut că o hidratare corespunzătoare, spre exemplu consumul de ceaiuri calde, dar și o alimentație echilibrată și evitarea excesului de carne și grăsimi contribuie la o vindecare mai rapidă", a declarat dr. Silvia Nica, medic-șef al Unității de Primiri Urgențe, confom unei informări a SUUB postată pe pagina de Facebook a unității medicale.

La Spitalul Universitar de Urgență București sunt 49 de linii de gardă, dintre care patru linii de medicină de urgență care pot acorda 24 de ore din 24 asistență medicală. Acestea ua funcționat de Sănători, inclusiv în noaptea de Revelion 2019. 

La Camera de Gardă a SUUB sunt transferate și tratate cazuri complexe din unități spitalicești din întreaga țară. Anul trecut, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Universitar de Urgență s-au prezentat peste 135.000 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel