Tânără decedată după o operație de lipoaspiraţie într-o clinică celebră

Dana Lascu |
Data publicării:

O tânără a murit în condiţii suspecte la o clinică privată de operații estetice din Bucureşti. Femeia, care avea doar 29 de ani, venise ăn țară ca să-și facă o operație de lipoaspiraţie, dar nu s-a mai trezit din anestezie și a intrat în stop-cardiorespirator. Avea 29 de ani şi lucra în Londra ca să-şi crească fiul de 14 ani, care a rămas orfan.

Rodica Vasile avea 29 de ani și lucra de ani buni într-un restaurant din Londra. Se întorsese acasă pentru o operaţie, la o clinică de chirurgie estetică privată din Bucureşti. După intervenţie, a apărut o problemă.

„Au zis că operația a reușit, dar nu își revine din anestezie", a declarat mama tinerei pentru Observatorul de la Antena1.

Medicii i-au făcut înainte de intervenție mai multe analize, și de sânge, și o electrocardiogramă şi o radiografie pulmonară. Dar nimic nu le-a dat de bănuit că ar fi vreo problemă.

A vrut să arate bine

Tânăra, care își dorea să arate bine înainte de o petrecere în familie, îi spusese mamei sale că îşi tratează nişte dureri abdominale, dar de fapt se programase lao operaţie de lipoaspiraţie.

Deși intervenția e una obișnuită, pacienta a intrat în stop cardiorespirator. Două ore a fost resuscitată, dar fără rezultat.

După ce a murit, a venit doctorul și asistentele și mi-au dat lire sterline în valoare de 45 de milioane (n.r. 4.500 de lei)", a povestit mama tinerei pentru Observator.

Cauza morții, neidentificată

Atât ar fi costat intervenţia. Mama şi iubitul italian al tinerei au o bănuială. Femeii i-a fost făcută înaintea operaţiei o anestezie intravenoasă.

Medicii legişti au încheiat autopsia încă de ieri, dar nu au putut stabili cauza morţii şi se aşteaptă, acum, rezultatele testelor de laborator. Pe certificatul de deces al tinerei scrie „cauză neindentificată”. Parchetul a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar medicii şi astenții care au fost în clinică la momentul operaţiei au fost audiaţi o noapte întreagă.

Procurorii vor stabili dacă tânăra a murit în urma unei erori medicale sau dacă suferea de alte afecţiuni. În urma tragediei, fiul de 14 ani al tinerei a rămas orfan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel