Tătaru, despre decesele tinerilor: Această boală poate prezenta simptome începând de a doua zi până la a zecea

Adisa Codruț / 31 iul 2020 / 13:59

Nelu Tătaru a vorbit despre cazurile tinerilor decedați din cauza infectării cu noul coronavirus  și despre șansele acestora de a fi salvați.

Ministrul Sănătății a subliniat faptul că este important ca fiecare pacient infectat să fie bine evaluat de către medici în momentul în care este depistat cu SARS-CoV2. 

”După cum știți, la modificarea acelui proiect de lege în Parlament am ținut neapărat ca și cei asimptomatici să poată beneficia de o evaluare completă până în  48 de ore. Eu rămân în continuare pe acea evaluare pe care trebuie să o aibă fiecare pacient în parte pentru a-i ști starea de moment și pentru a putea într-un complex de până în 48 de ore evoluția. 

În contextul în care această boală poate prezenta simptomatologie începând de a doua zi până la a zecea zi de infectare, adică să nu am niciun simptom și să îmi apară în a zecea zi, nu trebuie să ne gândim că evoluția poate fi uneori fatală, cum a fost în aceste cazuri?

De aceea, dincolo de refuzul inițial al unui pacient de a se interna, recomand colegilor mei să facă totul pentru ca să aibă un examen clinic și paraclinic complet pentru a-și putea să își facă o evaluare complexă, dar și acel pacient să aibă parte de o evaluare completă tocmai într-o viitoare izolare necesară și indicată în cunoștință de cauză”, a adăugat ministrul, potrivit Antena 3. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy