TBC, noi teste de sânge mai precise în identificarea tuberculozei

Sânge
Sânge

Testele rapide de sânge utilizate în prezent nu sunt capabile să excludă tuberculoza (TBC) și ar trebui înlocuite cu un test nou și mai precis, este concluzia celui mai mare studiu efectuat până în prezent.

O echipă condusă de cercetătorii de la Colegiul Imperial din Londra a analizat testele rapide de TBC utilizate de Institutul de Sănătate Publică englez a constatat că testele disponibile nu sunt suficient de sensibile pentru a exclude un diagnostic de tuberculoză în cazurile suspectate și, prin urmare, au o utilizare clinică limitată.

Însă, au observat că un nou test de sânge rapid, de a doua generație, dezvoltat la Colegiul Imperial din Londra este mult mai exact decât testele existente. Potrivit echipei, odată implementat, noul test ar putea permite medicilor să detecteze rapid sau să excludă infecția cu tuberculoză și să-i ajute să distingă pacienții care au nevoie de investigații și tratament suplimentar de cei care nu fac și nu prezintă riscuri infecțioase pentru alții.

,,Zeci de mii de pacienți sunt supuși evaluării diagnostice pentru simptome sugestive pentru TBC, rezultând peste 5.000 de cazuri de TB diagnosticate în fiecare an. Oprirea utilizării testelor existente, inadecvate ar putea salva o mulțime de bani. În schimb, testul nou de sânge, mai precis, va îmbunătăți și accelera diagnosticul de evaluare a pacienților suspectați de tuberculoză‘‘, a declarat profesorul Ajit Lalvani, președintelui Institutului Național al Inimii și Plămânilor din cadrul Colegiului Imperial din Londra.

În cel mai recent studiu prospectiv, cercetătorii au comparat testele existente disponibile pe piață împotriva testelor de generație nouă la 845 de pacienți suspectați cu TBC în 10 spitale din Anglia. Probele de sânge pentru pacienți au fost analizate utilizând ambele seturi de teste, ale căror rezultate au fost evaluate comparativ cu un diagnostic confirmat pe baza rezultatelor culturii pozitive.

Analiza rezultatelor testelor rapide a arătat că testul de a doua generație are o sensibilitate de diagnostic de 94% la pacienții cu TBC confirmată - adică dă un rezultat pozitiv pentru 94% dintre pacienții cu infecție - semnificativ și substanțial mai mare decât oricare dintre cele existente pe piață, care variază de la 67,3% la 81,4%, informează Medicalxpress.com.

În prezent, testele rapide disponibile pentru TBC utilizate de Institutul de Sănătate Publică, cunoscute sub numele de testări de eliberare a interferonului-gama (IGRA), pot indica dacă un pacient are infecție cu TBC prin detectarea răspunsului imun la bacteriile TB pe baza unei probe de sânge. Rezultatele vor fi apoi confirmate cu eșantioanele culturii de pacienți în laborator.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel