Te dai greu jos din pat? Ar putea fi un semnal de alarmă
Lupta pe care o dai în fiecare dimineață atunci când vrei să te dai jos din pat ar putea fi urmările unei afecțiuni - "dysania", și nu lenea (și poate chiar să fie un semn al depresiei)....
Dysania este o tulburare definită de dificultatea de a te ridica din pat dimineața. Persoanele care suferă de această afecțiune pot petrece multe zile în pat. Condiția poate fi un semn de depresie sau oboseală cronică, potrivit cercetătorilor de la Spitalul pentru femei Brigham, SUA.
Pe măsură ce diminețile devin mai întunecate, motivația de a părăsi confortul patului tău devine din ce în ce mai greu de îndeplinit.
Cunoscută sub numele de dysanie, tulburarea nu este recunoscută din punct de vedere medical.
Deși multe persoane au o dorință puternică de a se întoarce înapoi în pat, după ce se trezesc, suferinzii de dysanie ar putea să stea în pat cu zilele și să dezvolte anxietate la gândul să se ridice.
Ce afecțiuni ascunde
Pacienții suspectați ar trebui să-și vadă medicul de familie cât mai curând posibil din cauza dysaniei, fiind adesea un semn al unei afecțiuni, cum ar fi depresia sau sindromul de oboseală cronică.
Autoproclamații suferinzi de dysanie insistă asupra faptului că tulburarea este foarte reală, în ciuda faptului că nu este recunoscută.
-
Nu arunca codițele ardeilor. Cum le poți folosi inteligent21.12.2025, 16:31
-
-
-
De ce te trezești înainte să sune alarma: explicația ceasului biologic21.12.2025, 13:16
-
Bagaj inteligent: ce să lași acasă și ce să împachetezi pentru zbor21.12.2025, 11:30
Noni, planta tropicală cu beneficii pentru sănătate și piele
Usturoiul pe stomacul gol: mit sau terapie adevărată? Adevărul surprinzător
Ceaiul și ciocolata, efect asupra hipertensiunii arteriale
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Planta pe care o ai în grădină și nu știai că vindecă ficatul
Planta medicinală care te ajută să slăbești. Arde grăsimile rapid
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Plantele care curăță sângele și mătură toxinele din corp. Sunt minune pentru circulație
Oregano, planta simplă care reduce stresul, întărește imunitatea și luptă cu infecțiile
3 plante din grădină care detoxifică ficatul mai bine decât orice supliment
Ce se întâmplă dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha timp de 30 de zile
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Cafeaua și longevitatea: mai mult decât o băutură energizantă. Îți poate prelungi viața cu până la 2 ani
Ceaiul de ceapă cu miere și lămâie, remediu natural pentru tuse și răceală. Te pune pe picioare în câteva ore
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Un ingredient simplu îți poate salva mintea și corpul după 60 de ani. Fructul recomandat de experții de la Harvard
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
Curcumina, condimentul natural la fel de eficient ca medicamentele pentru reflux și indigestie
Rădăcina de angelică: secretul natural al sănătății femeilor
Planta care îți poate ușura respirația și calma tusea natural
Algele marine, rol în alimentația viitorului. Conținut ridicat de proteine
10 plante medicinale utile pentru stres și anxietate. Trebuie să le consumi dupa 35 de ani
Vrei o minte mai ascuțită? Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
