Te dai greu jos din pat? Ar putea fi un semnal de alarmă

Lupta pe care o dai în fiecare dimineață atunci când vrei să te dai jos din pat ar putea fi urmările unei afecțiuni - "dysania", și nu lenea (și poate chiar să fie un semn al depresiei).

Dysania este o tulburare definită de dificultatea de a te ridica din pat dimineața. Persoanele care suferă de această afecțiune pot petrece multe zile în pat. Condiția poate fi un semn de depresie sau oboseală cronică, potrivit cercetătorilor de la Spitalul pentru femei Brigham, SUA.

Pe măsură ce diminețile devin mai întunecate, motivația de a părăsi confortul patului tău devine din ce în ce mai greu de îndeplinit.

Cunoscută sub numele de dysanie, tulburarea nu este recunoscută din punct de vedere medical.

Deși multe persoane au o dorință puternică de a se întoarce înapoi în pat, după ce se trezesc, suferinzii de dysanie ar putea să stea în pat cu zilele și să dezvolte anxietate la gândul să se ridice.

Ce afecțiuni ascunde

Pacienții suspectați ar trebui să-și vadă medicul de familie cât mai curând posibil din cauza dysaniei, fiind adesea un semn al unei afecțiuni, cum ar fi depresia sau sindromul de oboseală cronică.

Autoproclamații suferinzi de dysanie insistă asupra faptului că tulburarea este foarte reală, în ciuda faptului că nu este recunoscută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel