Telefonul mobil, posibilă aplicație pentru măsurarea tensiunii arteriale

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Telefonul mobil
Telefonul mobil

Telefonul mobil ar putea deveni în viitor un instrument cu care să ne controlăm tensiunea arterială. 

Telefonul mobil smart ar putea deveni chiar mai util decât este în prezent, și anume ar putea fi utilizat în menținerea sub control a stării noaster de sănătate. Oamenii de știință cred că într-o zi, un scurt videoclip al feței – care azo ne poate debloca telefonul – va putea putea chiar să măsoare tensiunea arterială.

Aceasta este premisa unei noi tehnologii bazate pe smartphone, descrisă în revista online Circulation Cardiovascular Imaging.

Pentru studiu, cercetătorii au realizat videoclipuri de două minute cu 1.328 de adulți chinezi și canadieni, folosind un iPhone echipat cu imagini optice transdermice. Software-ul măsoară tensiunea arterială prin detectarea modificărilor fluxului de sânge pe fața unei persoane. În comparație cu citirile efectuate folosind o manșetă tradițională de tensiune arterială, citirile video ale tensiunii arteriale au fost exacte în proporție de 95%, arată specialiștii de la Harvard Medical School.

Cu toate acestea, videoclipurile au fost realizate într-un mediu controlat, cu o iluminare bună, deci tehnica este posibil să nu fie exactă în situații reale. În timp ce voluntarii studiului aveau o varietate de tonuri de piele, niciunul nu avea pielea extrem de corectă sau întunecată, iar majoritatea aveau tensiune arterială normală. Cu toate acestea, cu rafinări suplimentare și confirmare în teste suplimentare, monitorizarea tensiunii arteriale cu selfie-uri video ar putea fi realizabilă în viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel