Testarea pentru COVID-19 începută de Primăria București, blocată de Ministerul Sănătății

Adisa Codruț |
Data publicării:
Test coronavirus    Foto: pexels.com
Test coronavirus Foto: pexels.com

Ministerul Sănătății a blocat testarea pentru COVID-19 începută de Primăria Capitalei, prin ASSMB, la Arena Națională. Bucureștenii vor fi anunțați unde vor avea loc în continuare testările.

Primăria Capitalei a demarat ieri testarea necesară pentru studiul științific care va arăta gradul de contaminare a populației din Capitală, circulația virusului și procentul de imunizare pe cale naturală a bucureștenilor, pentru a reporni activitatea economica si a salva locurile de munca din Capitala. „Aceste date sunt vitale pentru a stabili măsurile următoare, pentru că toate țările și-au repornit economia, dar noi se pare că încă suntem într-un soi de așteptare care nu ne avantajează. Este un proiect preluat din practica țărilor civilizate și care au luptat real cu noul virus. În toate marile capitale, acest tip de testare se face la oameni acasă sau în laboratoare organizate în spații temporare de tip container, corturi” a spus Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, notează Antena 3.

Fără aviz de la DSP

Primăria Capitalei a identificat posibilitatea de a amenaja pentru testare spațiul de la Arena Națională și a informat Ministerul Sănătății și DSP. După ce o echipă a DSP s-a deplasat la fața locului pentru avizare, documentul nu a mai fost emis, iar testările au fot sistate. „Brusc, ieri, această instituție și-a amintit de noi și a venit o altă echipă a DSP pentru a ne anunța că trebuie să încetăm activitatea, ne-au zis că de la Ministerul Sănătății li s-a spus că ar exista un Ordin de Ministru”, a mai spus Gabriela Firea.

Ea a mai menționat că testările vor continua și că bucureștenii vor fi informați ulterior unde și sub ce formă. De asemenea, ea a mai anunțat că va depune plângere penală împotriva conducerii DSP și a Ministerului Sănătății, pentru abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor. „Îi asigur pe bucureșteni că testările continuă, îl vom anunța pe fiecare dintre cei înscriși la ce unitate medicala va fi programat”, se arată într-un comunicat remis presei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel