Testarea pentru COVID-19, mult mai rapidă: nouă metodă de detectare

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Teste COVID. Foto: Pixabay
Teste COVID. Foto: Pixabay

Cercetătorii de la Universitatea din Washington au dezvoltat o nouă metodă de detectare a proteinelor care alcătuiesc coronavirusul, precum și a anticorpilor împotriva acestuia.

Cercetătăorii au dezvoltat biosenzori pe bază de proteine ​​care strălucesc atunci când sunt amestecați cu componente ale virusului sau anticorpi specifici Covid-19.
Cercetătorii studiului consideră că această descoperire ar putea permite testarea mai rapidă și mai răspândită în viitorul apropiat. Descoperirile au fost publicate în revista Nature.
În prezent, majoritatea laboratoarelor medicale din întreaga lume utilizează testul RT-PCR care amplifică materialul genetic din virus, astfel încât să poată fi văzut. Această tehnică necesită personal și echipamente specializate și necesită mult timp. Cu toate acestea, oferă rezultate mai fiabile decât testul rapid al antigenului.
Acum, o echipă de cercetători condusă de David Baker, profesor de biochimie și director al Institutului pentru Proiectarea Proteinelor de la UW Medicine, a folosit calculatoare pentru a proiecta noi biosenzori. Aceste dispozitive pe bază de proteine ​​recunosc molecule specifice de pe suprafața virusului, se leagă de ele, apoi emit lumină printr-o reacție biochimică.

Acești biosenzori, potrivit autorilor studiului, sunt extrem de fiabili, deoarece nu reacționează la alți anticorpi care ar putea fi, de asemenea, în sânge, inclusiv la cei care vizează alți viruși. Această sensibilitate este importantă pentru evitarea rezultatelor testelor fals pozitive. „Am demonstrat în laborator că acești noi senzori pot detecta cu ușurință proteinele sau anticorpii virali din lichidul nazal simulat sau din serul donat”, a spus Baker.
„Următorul nostru obiectiv este să ne asigurăm că pot fi utilizate în mod fiabil într-un cadru de diagnosticare. Această lucrare ilustrează puterea proiectării de proteine ​​de novo pentru a crea dispozitive moleculare de la zero cu funcții noi și utile”, a adăugat el.
Echipa a adăugat că această tehnologie poate fi utilizată și pentru detectarea proteinelor umane relevante din punct de vedere medical, cum ar fi Her2 (un biomarker și o țintă de terapie pentru unele forme de cancer de sân) și Bcl-2 (care are semnificație clinică în limfom și alte tipuri de cancer), precum și o toxină bacteriană și anticorpi care vizează virusul hepatitei B.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel