Ține picioarele în oțet de mere. Urmează acest sfat și vei fi uimit de beneficiile sale

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Ține picioarele în oțet de mere. Foto: Freepick @ pixel-shot.com
Ține picioarele în oțet de mere. Foto: Freepick @ pixel-shot.com

Ține picioarele în oțet de mere, deoarece acest produs are proprietăți de curățare, dezinfectare și dezodorizare.

Oțetul este un produs esențial în bucătărie. De obicei, se găsește în toate cămările. Pe lângă condimentarea mâncărurilor, oțetul este folosit și pentru curățarea casei.

Dar te-ai gândit vreodată să-ți ții picioarele în oțet de mere? Experimentează acest sfat și vei fi uimit de toate beneficiile sale! 

Oțetul se folosește nu doar pentru prepararea unor bucate, ci și pentru curățarea casei. Produsul conține acid acetic, care este plin de proprietăți antimicrobiene, care ajută la eliminarea tuturor tipurilor de bacterii. O baie cu oțet de mere te va scăpa de mai multe afecțiuni. Descoperă toate virtuțile acestui produs natural, ecologic și ieftin!

Cât de des trebuie să îți vopsești părul. Care este cea mai dăunătoare culoare pentru păr și ce se întâmplă dacă alegi culori precum roz, roșcat, mov sau albastru

De ce trebuie să ții picioarele în oțet de mere?

Oțetul de mere este o soluție de acid acetic cu un miros înțepător. Acest produs a fost apreciat de foarte mult timp pentru proprietățile sale bactericide. Potențialul său este foarte popular în domeniul industrial și, în special, în gospodărie.

Pe lângă faptul că îl folosește în bucătărie pentru a-ți asezona salate și a marina diverse alimente, oțetul este și un aliat valoros pentru dezinfectarea mai multor suprafețe din casă, dar și pentru combaterea insectelor. Dar ceea ce nu știi e că oțetul te poate ajuta să rezolvi  multe probleme ale picioarelor.

Crema anti-îmbătrânire făcută în casă. Reduce ridurile și imperfecțiunile în doar 7 zile. Rețeta e simplă

Acizii din oțet reduc proliferarea fluidelor și, în același timp, inhibă creșterea germenilor. O baie de picioare va fi atât purificatoare, cât și stimulatoare și relaxantă. Ca bonus, va ameliora durerile musculare.

Înmuierea picioarelor în oțet este un remediu natural, care trebuie folosit cu prudență, mai ales, că poate irita  pielea sensibilă și delicată. Prin urmare, este mai bine să-l eviți în caz de alergie, răni sau leziuni ale epidermei.

Într-un lighean amestecă 2 lingurițe de oțet  la 5 litri de apă. Ține picioarele în această apă aproximativ cincisprezece minute. Repetă procedura, în fiecare zi, timp de o săptămână. 

Care sunt beneficiile oțetului de mere pentru picioare?

Ai probleme cu picioarele uscate și călcâiele crăpate? Bazează-te pe oțetul de mere. Produsul va elimina celulele moarte ale pielii și să o va înmuia. Trebuie doar să exfoliezi  pielea moartă. Baia cu oțet de mere este un remediu foarte eficient, care va aduce pielii mai multă catifelare.

De ce să te șamponezi de 2 ori și de ce să clătești cu apă călduță. Greșeala pe care ai făcut-o până acum. Explicațiile specialiștilor

Mirosul urât al picioarele este cauzat de activitatea bacteriană. Pe piele trăiesc diferite tulpini de bacterii. Acest lucru nu este grav în sine, dar acumularea lor poate declanșa diverse probleme de sănătate și igienă.

Picioarele sunt adesea puse la încercare. Deoarece nu respiră corect și au tendința de a transpira, apare un miros neplăcut. Oțetul de mere îți vine în ajutor.

Acidul acetic din oțet previne apariția infecțiilor fungice ale picioarelor. Acest tip de infecție, numită și „picior de atlet”, se poate răspândi la unghii și mâini.

Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, acest produs ameliorează picioarele umflate, care sunt dureroase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel