Topul celor mai sănătoase țări din lume. 10 destinații bune pentru inimă

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
Spania este oficial cea mai sănătoasă țară din lume. Foto: Unsplash
Spania este oficial cea mai sănătoasă țară din lume. Foto: Unsplash

Indicele Bloomberg Global Health este un studiu care se clasează 163 de țări. Acesta este bazat pe variabile precum speranța de viață, factorii de mediu și riscurile pentru sănătate, inclusiv malnutriție, hipertensiune arterială și consum de tutun - iar cea mai recentă ediție vă va ajuta să decideți ce destinații să vizitați în continuare.

Vestea proastă: Statele Unite nu au ajuns în top 10 (în prezent se află pe poziția 35). Vestea bună: Unele dintre țările Europene sunt clasate printre cele mai sănătoase din lume, ceea ce înseamnă că puteți proba unele bucătării uimitoare și puteți vedea peisaje unice la doar câteva ore de zbor, notează Cntraveler. 

Iată care sunt cele mai sănătoase țări de vizitat în 2020.

10. Israel

Israelul are o dietă bogată în legume, pește și grăsimi nesaturate. Conform unui studiu realizat de jurnalul medical The Lancet, țara are cel mai mic număr de decese legate de dietă (colesterol ridicat, diabet de tip 2 etc.) din întreaga lume. Și mai impresionant? Dietele israelienilor se îmbunătățesc de fapt odată cu vârsta, adulții se 50 și 60 de ani consumând cele mai sănătoase alimente.

9. Norvegia

Ca și cum am avea nevoie de mai multe dovezi că scandinavia stă bine în departamentul de sănătate, Norvegia își face debutul pe lista din acest an datorită aerului și apei curate, așteptărilor de viață ridicate (83 de ani) și a ratelor scăzute de omucideri (0,4 la sută, față de media mondială din 3.7). Bănuim că și peisajele țării ar putea îmbunătăți puțin viața.

8. Singapore

Este posibil să fie mai cunoscut pentru scena alimentară decât, să spunem, cursurile sale de antrenament, dar Singapore se întâmplă să fie una dintre cele mai sănătoase țări din Asia. Oamenii de aici par să-și echilibreze dragostea față de mâncarea hawker cu stiluri de viață active - de fapt, guvernul a înmânat Fitbits gratuit cetățenilor săi în 2019.

7. Australia

O privire la plajele și micul dejun este suficientă ca să te convingă de ce atât de mulți cetățeni australieni sunt sănătoși și fericiți. Mâncarea locală nu este o tendință - este un mod de viață aici, așa cum este și sportul în aer liber.

6. Suedia

Cu o dietă bogată în carbohidrați și grăsimi ridicate, suedezele sunt pe locul doi în țările nordice în ceea ce privește speranța de viață (82 de ani, urmând îndeaproape cei 83 de ani ai Norvegiei). 50% dintre suedezi se bucură de plimbări lungi zilnice, iar aproape 30 la sută dintre oamenii care trăiesc în oraș merg pe jos spre serviciu.

5. Elveția

Pe lângă faptul că au ceea ce mulți numesc cel mai bun sistem de asistență medicală din lume, elvețienii au, de asemenea, unele dintre cele mai mari speranțe de viață (84 de ani). Alți factori cheie includ apa curată, rata scăzută a criminalității și echilibrul ridicat între viața profesională și viața profesională. Bănuim că și schiul alpin ar putea avea ceva de-a face cu asta.

4. Japonia

Datorită unei combinații de exerciții și dietă, Japonia are cea mai longevivă populație din lume: Oamenii de știință spun că o treime din populația Japoniei are peste 65 de ani, iar prefectura Okinawa presupune că are cea mai mare populație de centenari din lume. Practica Okinawan de hara hachi bu (consumând până când ai 80 la sută plin) s-a dovedit, de asemenea, că promovează longevitatea și reduce prevalența bolii.

3. Islanda

S-a scris foarte mult despre Northern Lights și bucătăria nordică și, în cele din urmă, s-a dovedit că ambele au ajutat Islanda să ajunga în partea de sus a acestei liste. Cetățenii țării sunt activi și în aer liber, iar o dietă în mare parte din fructe de mare proaspete și carne slabă ajută la păstrarea speranței de viață, atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

2. Italia

Che meraviglia: Copiii născuți în Italia se așteaptă să trăiască până la optzeci de ani. Chiar și în țara pizzei și a pastelor, majoritatea cetățenilor duc stiluri de viață active și respectă dietele bogate în uleiuri vegetale și de măsline, ceea ce duce la colesterol bun și bunăstare generală.

1. Spania

Trebuie să existe un ingredient secret în paella, deoarece Spania este oficial cea mai sănătoasă țară din lume. Cetățenii pun accentul pe prospețime când vine vorba de bucătărie, cu diete axate pe ulei de măsline, legume proaspete, carne slabă și vin roșu. (Spaniolii se întâmplă să mănânce și mai puțin mâncare de tip fast food decât alte țări europene, în afară de Italia.) Când vine vorba de sănătate, nu puteți reduce valoarea unei siesta bune, ei fiind renumiți pentru pauza lungă de prânz pe care o au, indiferent de meserie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel