Totul despre LAPTELE de vacă, ce NU spune lumea medicală. Beneficii INCREDIBILE

Irina Radu |
Data publicării:

Laptele de vacă conține substanțe nutritive valoroase pentru sănătate, inclusiv calciu și proteine. Un nutriționist celebru dezvăluie de ce trebuie să consumăm des acest aliment. 

"Este recomandat ca adulții să consume zilnic aproximativ 3 căni de lactate cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi, ca parte a unei diete sănătoase.

Nu vorbim aici neapărat despre lapte exclusiv, ci poate fi vorba și despre iaurt, lapte bătut, sana etc.", explică nutriționistul Gianluca Mech.

"Calciul este un nutrient esențial pentru oase și dinți puternici, musculatură și sistem nervos. E important să includem în alimentație alimente care conțin calciu pentru a preveni fracturile osoase și afecțiuni precum osteoporoza. Laptele este o sursă bogată în calciu. Conține, de asemenea, vitamina D, un alt nutrient care aduce beneficii sănătății oaselor.", susține nutriționistul.

Laptele de vacă - beneficii

 

Scade riscul apariției bolilor de inimă

"Laptele este o sursă de potasiu, care poate ajuta vasele de sânge să se dilate și să reducă tensiunea arterială. Consumul de potasiu și reducerea aportului de sodiu (sare) ajută la scăderea tensiunii arteriale, scăzând riscul apariției bolilor de inimă și a accidentului vascular cerebral. Alte alimente bogate în potasiu sunt caisele deshidratate, portocalele, cartofii, roșiile, spanacul sau bananele.", mai spune Gianluca Mech.

Protejează împotriva cancerului

"Laptele conține calciu și vitamina D, doi nutrienți care pot ajuta la protejarea împotriva cancerului. Calciul poate proteja mucoasa intestinală pentru a reduce riscul de cancer de colon sau de rect. Vitamina D ar putea juca un rol în reglarea creșterii celulare. Poate ajuta la reducerea riscului de apariție a cancerului de colon, de prostată și de sân.", precizează nutriționistul Gianluca Mech.

Combate depresia

"Nivelurile adecvate de vitamina D susțin producția de serotonină, un hormon pe care oamenii îl asociază cu buna dispoziție, pofta de mâncare și somnul. Mai multe studii recente au demonstrat existența unei legături între deficiența de vitamina D și apariția depresiei clinice. În prezent, producătorii îmbogățesc adesea laptele de vacă și laptele vegetal cu vitamina D.", susține Mech.

Rol-cheie în ameliorarea unei afecțiuni

"În prezent, osteoartrita genunchiului nu are leac. Cercetătorii au demonstrat însă existența unei legături între consumul zilnic de lapte și progresia redusă a acestei afecțiuni. Ce trebuie să reținem însă este că nimic consumat în exces nu are efecte pozitive asupra organismului. Chiar și alimentele cu beneficii pentru sănătate trebuie consumate în limitele recomandate de specialiști, dacă nu ne dorim ca ele să se transforme din aliați în dușmani.", recomandă nutriționistul Gianluca Mech.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel