Toxiinfecție alimentară. Harghita: 13 copii au ajuns din tabără la spital

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Clădirea Spitalului Județean din Miercurea Ciuc  FOTO: Facebook Spitalul Județean Miercurea Ciuc
Clădirea Spitalului Județean din Miercurea Ciuc FOTO: Facebook Spitalul Județean Miercurea Ciuc

13 copii, aflați într-o tabără sportivă, au ajuns la Spitalul Județean din Miercurea Ciuc, Harghita, în urma unei toxiinfecții alimentare.

Toxiinfecție alimentară, Harghita. 13 copii aflaţi într-o tabără sportivă la Borsec au ajuns în toiul nopţii la Spitalul Municipal din Topliţa cu simptome de intoxicaţie alimentară. Acolo au fost duși cu echipajele de intervenţie și cu un autoturism personal. 6 dintre ei au fost transferaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, fiind internaţi la secţia de Boli Infecţioase.

"Azi-noapte au ajuns la Unitatea de Primi Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc şase copii, cu vârste cuprinse între 12-14 ani, cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară. Au fost internaţi la secţia de boli infecţioase pentru investigaţii. Starea lor este bună, urmează investigaţiile şi tratamentul de specialitate", a declarat Kiss Edit, referentul de presă al spitalului, citat de Agerpres.

Toxiinfecție alimentară, Harghita: reacția ISU și DSP

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, Alina Ciobotariu, susține că 8 copii se află la Topliţa și ar urma să fie transferaţi la Iaşi, întrucât ei sunt din acest oraş. La Borsec veniseră în cantonament, la baschet.

În prezent, stare de sănătatea a copiilor din spitalul din Miercurea Ciuc este bună, iar DSP Harghita a încpeut o anchetă ca să afle ce anume a cauzat îmbolnăvirea. Șeful DSP, Tar Gyongyi, declară că puștii au avut, încă de joi, simptome de toxiinfecţie alimentară - vărsăruri şi diaree - , dar nu s-ar fi prezentat la medic.

"Am declanşat ancheta epidemiologică şi investigaţiile de specialitate la faţa locului şi la spitale. Copiii sunt bine şi vor pleca acasă, părinţii au pornit să-i ia acasă. (...) Copiii nu mai simptome, noi am aflat după două zile de la declanşare, fiind o boală acută simptomele acum sunt deja mai puţin semnificative şi părinţii vor să-i ia acasă", a explicat Tar Gyongyi.

Copiii erau într-o tabără sportivă şi nu mâncau la vila la care erau cazaţi, ci li se aducea mâncarea de la un restaurant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel