Ruptură de bazin: femeie din Harghita, mamă a 6 copii, atacată de urs. Apelul autorităților

Adisa Codruț / 01 iul 2019 / 19:35
Femeia atacată de urs se află internată în Spitalul Județean din Miercurea Ciuc  FOTO: CJ Harghita
Femeia atacată de urs se află internată în Spitalul Județean din Miercurea Ciuc FOTO: CJ Harghita

Atacată de urs, o femeie din Harghita, mamă a 6 copii, s-a ales cu fractură de bazin. Ea e singurul întreținător al familiei, iar autoritățile au lansat un apel public.

Femeie, urs. Reprezentanții Consiliul Județean (CJ) Harghita precizează că femeia, în vârstă de 29 de ani, din localitatea Siculeni, a fost atacată sâmbătă dimineața, 29 iunie, de un urs, în timp ce culegea ciuperci.

Victima ar fi povestit că de mai bine de 10 ani culege ciuperci, în fiecare an, din acel loc și nu a fost vreodată atacată de urs.

"În ultimi ani numărul urșilor a crescut simțitor, pe pâraie, la stâne se plâng oamenii că sunt mulți urși. Aceste afirmații se regăsesc în relatările victimei. Femeia și-a pierdut cunoștința, revenindu-și de abia în ambulanță. În urma atacului și-a rupt osul bazinului pentru a cărui vindecare probabil va fi nevoie de o perioadă de șase săptămâni", se arată în comunicatul dat de CJ Harghita.

Femeie, urs: apel public de ajutor

Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, a vizitat femeia, duminică, 30 iunie, care se află internată la secția de Chirurge de la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc:

"Trebuie modificată legea, dacă se oferă despăgubire pentru animalele ucise, pentru stupii de albine, atunci ar trebuie să fie despăgubite și victimele omenești, deoarece adesea acestea nu pot muncii timp de multe săptămâni, nemaivorbind despre traumele sufletești și cele fizice. (...) Aceste daune sufletești și fizice statul trebuie să le despăgubească și pe calea justiție dorim să obținem ca ministerul să fie obligat să plătească aceste despăgubiri. Avem speranțe că o astfel de procedura va demara în curând".

Femeia are acasă 6 copii - cel mai mic de un an, cel mai mare de 10 ani – și asigură venitul zilnic al familiei în această perioadă prin culesul ciupercilor, iar spre toamnă ca ziler la culesul cartofilor.

Cum în următoarele circa 6 săptămâni nu va putea lucra, Borboly Csaba a făcut un apel public către oameni să ajute familia victimei cu contravaloarea unei zile de muncă, sau a unei jumătăți de zi de muncă. Cei care doresc să se alăture inițiativei, pot să anunțe printr-un e-mail la adresa info@judetulharghita.ro.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy