Tip rar de tumoră, extirpat la Miercurea Ciuc: avea 8 kilograme

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
O tumoră a fost extirpată într-o intervenție chirurgicală
O tumoră a fost extirpată într-o intervenție chirurgicală

O tumoră mamară de circa 8 kilograme a fost extirpată din zona sânului stâng al unei femei de 44 ani, din județul Covasna.

Tumora, tip rar. O pacientă din judetul Covasna s-a dus la un consult cu o tumoră mamară gigantică la nivelul sânului stâng, informează un comunicat dat de Spitalul Județean de Urgență Harghita, citat de Agerpres.

Biopsia a arătat că tumora a fost benignă, iar după consultări, medicii din Miercurea Ciuc, județul Harghita, au decis să extirpe chirurgical tumora.

„Formaţia tumorală a fost extirpată în spital pe data de 11 iunie 2019 de către medicul primar chirurg Lokos Barna Csaba şi echipa chirurgicală în cadrul unei operaţii care a durat trei ore. Tumora extirpată a avut 7.900 de grame, însemnând mai mult de zece la sută din greutatea corpului de 57 kilograme a pacientei", mai precizează sursa citată.

Intervenția a fost reușită, cu pierdere minimă de sânge și cu reconstrucția, cât s-a putut, a sânului. „Tumora a fost trimisă la examen histopatologic, aşteptăm rezultatele acesteia", a afirmat chirurgul care a operat-o, Lokos Barna Csaba, potrivit comunicatului.

Femeia avea un tip rar de tumoră - Tumora phyllodes – care ajunge rapid la dimensiuni mari şi apare la mai puţin de unu la sută din cazurile de tumoră mamară. Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc mai spun că pacienta a sesizat formaţia tumorală în urmă cu şase luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel