Pacientă infectată într-un spital va primi daune de 50.000 de lei

Adisa Codruț / 04 Martie 2019 / 16:40
Încă o pacientă internată cu această boală
Încă o pacientă internată cu această boală

Premieră în România. O femeie care a fost infectată cu o bacterie în spital a câștigat, în instanță, dreptul de a primi despăgubiri de 50.000 de lei.

Femeia a fost infectată în mai, 2013, la maternitatea Spitalului Clinic de Urgență din Oradea, unde a născut prin cezariană, potrivit digi24.ro. Potrivit analizelor, ea a fost infectată în spital cu stafilococ, iar starea ei s-a îmbunătățit abia după cinci luni, timp în care a mai suferit o intevenție chirurgicală la un alt spital.

„Infecţia avansase într-un grad foarte ridicat, ajunsese chiar la nivelul organelor interne. Vorbim de o mamă care tocmai născuse, a avut impedimente în alăptarea copilului, în a-şi ţine copilul în braţe. A fost un chin pentru dumneaei...”, spunea anul trecut Ioana Ţenţ, avocata reclamantei, citată de aceeași sursă.

În 2016, ea a dat în judecată spitalul, iar după doi ani s-a dat verdictul: spitalul era obligat să plătească daune în valoare de 50.000 de lei, pacientei. Tribunalul Bihor a menținut decizia primei instanțe.

Articole Recomandate
Comentarii
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.28